Billigste Strømleverandør | Lånekalkulator | Taustiger | Billig Sprengningsfirma | Sammenlign Forsikring | Husalarm | Kredittkort Fordeler | Billig Mobilabonnement
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Uusi paketti RG-Linelle?

Uusi paketti RG-Linelle?

RG-Lineltä pian uusi hakemus?

Tämänpäiväisen Pohjalaisen mukaan on mahdollista, että RG-Line sorvaa uuden tukipyynnön vielä tämän tai ensi viikon aikana. Lehden haastattattelema Vaasan kaupunginjohtaja Markku Lumio sanoo, että ”Hyljättyyn esitykseen ei ole enää palaamista. Mutta jos RG-Line tuo uuden esityksen, jossa kaupungin asema muuttuu oleellisesti, niin valmistelen sen kaupunginhallitukselle”

Lumion mielestä esitys voisi olla esimerkiksi sellainen, jossa pääomalaina yritykselle olisi poistettu.

Lumio uskoo että yritys lähestyy kaupunkia vielä tämän viikon tai viimeistään ensi viiikon aikana. Pian siis selviää, onko odotetttavissa uusi kierros.

Jo eilen mm. Kauppalehti online tiesi kertoa että RG-Line on aloittanut neuvottelut uudesta tukipaketista. Laivanvarustaja Rabbe Grönblom osallistui neuvotteluihin puhelimitse, koska on matkalla. RG-Linen toimitusjohtaja Börje Lassfolkin mukaan liikenne jatkuu tauotta.

”Ju flera kokkar”

Kaupunginvaltuutettu Marjatta Vehkaoja kiinnittää vaasalaisia.info foorumissa huomiota siihen, että lääninhallituksen tarjouspyyntö on räätälöity RG-Lineä varten:

”Lääninhallituksen tarjouspyynnön ajoitus on omalaatuinen, päättyyhän se vain kuukautta ennen kuin liikenteen tulisi jo olla pystyssä. Tämä taktiikka on räätälöity RG-Linelle ja karsii mahdollisia uusia yrittäjiä markkinoilta. Jos tarjoajia ei Merenkurkun laivaliikenteeseen ilmaantuisi 30.11.2007 mennessä, lääninhallitus voi pidentää tarjousaikaa tai käynnistää toisen tarjouspyyntökierroksen, kirjoittaa Vehkaoja (Rabbe Grönblom – pizzalaivuri viesti #1095)

Kunnallisneuvos Lennaart Holmlund Uumajasta sanoo että on saanut maansa viestintäministeriön poliittiselta valtiosihteeriltä suullisen lupauksen siitä, että Ruotsin valtio antaa Västerbottenin lääninhallitukselle luvan tukea Merenkurkun liikennettä.

RG-Linestä kestohitti

RG-Linestä on tulossa kestohitti Vaasan kunnalliselämään. Vielä on selvittämättä mm. että ei ole olemassa kirjallista dokumenttia RG-Linen aloitteellisesta lähestymisestä Vaasan kaupungin suuntaan rahoitus- ja tukijärjestelyissä . Tämän asian perinpohjainen selvittely on tärkeätä, koska sen kautta selviää moni valmistelun heikkouksiin liittyvä asia.

Jos Tapio Osalan ja Heimo Hokkasen esille tuoma asia pitää paikkansa, niin koko tukipaketin käsittely saattaa osoittautua farssiksi. Asia nousi esille foorumissa nimm. ”belurisk” viestissä #903.

Jos näin osoittautuu, asettaa se kaupunginjohtaja Markku Lumion ja apl. kj. Heikki Longan outoon valoon. Ja jos näin on niin, onko Håkan Nordman ollut tietoinen asiasta?

Soppaa hämmentää sekin että vakuutteluista huolimattqa eilen ei lääninhallitukseen tullut ensimmäistäkään uutta hakemusta, vaikka näin valtuuston maanantaisessa kokouksessa (Hokkanen, Lamminmäki) vakuutettiin.

Aivan vailla mielenkiintoa ei ole sekään, että Kaskisten kaupunginjohtaja Marlene Svens on ilmoittanut että kaupungin satamassa on kaksi kumipyöräliikenteelle tarkoitettua peräporttilaivapaikkaa tarjolla.

Keskusteluun

About Toimitus

Check Also

Vaasassa kehitettiin maaginen seikkailupeli

Magis – Maaginen seikkailu -pelin on kehittänyt Vaasanseudun mielenterveysseura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen sekä …

Vastaa