Strømkalkulator | Lånekalkulator | Tietokoneen Näyttö | Billig Ventilasjon | Vardia Forsikring Erfaringer | Tyverialarm | Kredittkort | Beste Boliglån
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Työmatka fillarilla kiinnostaa yhä useampia

Työmatka fillarilla kiinnostaa yhä useampia

Yhä useampi työntekijä haluaisi liikkua

työmatkansa pyörällä

Liikenneturvan kanssa yhteistyössä tehdyssä kyselyssä selviää, että Vaasan keskussairaalan ja Vaasan kaupungin työntekijät kokevat työmatkansa useimmiten melko turvalliseksi. Turvattomuutta aiheuttavat ajoittain väsymys ja toisten uhkarohkea autoilu. Työmatkan turvallisuutta koskevaan kyselyyn vastasi kaupungilta ja keskussairaalalta lähes 1100 työntekijää.

Melko turvattomaksi työmatkansa kokee joka kymmenes. Turvattomuuden syiksi esitetään ruuhkaista liikennettä, muiden uhkarohkeaa autoilua, omaa väsymystä, huonoja teitä ja valaistusta erityisesti talvisin.

Omasta turvallisuudesta huolehditaan, sillä turvavyötä ilmoittaa aina käyttävänsä 97 prosenttia vastanneista ja heijastinta joka toinen. Intoa työmatkaliikkumiseen löytyy erityisesti kesäisin, sillä silloin työmatka taittuu useimmiten polkupyörällä.

– Sekä kaupungin että keskussairaalan työntekijät haluaisivat liikkua työmatkansa pyörällä tai kävellen, jos olosuhteet olisivat suotuisat. Esteinä pidetään liian pitkää ja vaarallista työmatkaa, tarvetta auton käyttöön töissä, vuorotyötä sekä lasten kuljetuksia, Vaasan yhteyspäällikkö Heli Lintamo Liikenneturvasta luettelee.

 matkaonnettomuuteen on joutunut noin neljännes vastaajista. Kun onnettomuus sattuu, on kyse useimmiten polkupyöräonnettomuudesta. Myös kiireellä on vaikutusta liikenteen vaarantamiseen: lähes joka toinen ilmoittaa oman kiireen vaikuttaneen negatiivisesti yleiseen liikenneturvallisuuteen.

Turvallisempi ympäristö kevyelle liikenteelle

Vaasan keskussairaala ja kaupunki haluavat tukea turvallisempaa kaupunkiliikkumista sekä kannustaa työmatkaliikkumiseen niin työntekijöitään kuin kaupungin asukkaita. 

– Kesällä 2017 Koulukadun ja Hietalahdenkadun risteykseen saadaan liikennevalot, mikä tekee ruuhkaisesta risteyksestä turvallisemman niin raskaan kuin kevyenkin liikenteen käyttäjille. Vaasan keskussairaalalla kannustetaan pyöräilyyn asentamalla lisää pyöräkatoksia esimerkiksi pääsisäänkäynnin viereen, kertoo Vaasan keskussairaalan turvallisuus- ja työsuojelupäällikkö Timo Toivonen.

Myös Vaasan kaupungilla halutaan kannustaa pyöräilyyn, ja esimerkiksi hallintotalon pihaan on jo tullut uusi pyöräteline.  Mietinnässä on myös intranetissä oleva palsta, jonka kautta henkilökunta voisi ilmoittaa ja sopia kimppakyydeistä sisäisesti. Vaasan keskussairaalassa henkilökunta on jo muutaman vuoden ajan voinut esittää kimppakyytitarjouksia sisäisellä keskustelupalstallaan.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Kolmen soinnun maisterit Vaasasta – Klamydia

“Me ei tosiaan olla ainoastaan pala Eurooppaa, vaan jotain kaunista, jota ei koskaan myydä saa”. …

Vastaa