Billig Strøm | Forbrukslån svar på Dagen | Billigste Varmepumpe 2017 | Bredbånd | Bytte Forsikringsselskap | Husalarm | Alarm | Beste Boliglån
Home / Kolumnit / Turvallisuus vaatimatonta Vaasassa

Turvallisuus vaatimatonta Vaasassa

Onko monimuotoinen turvallisuus uhka?

Lisäksi tuo otsikon käsite ”turvallisuus” on monitahoinen. Se voi olla tuntemus tai tunnetila. Se voi olla konkretiaa tai abstraktista. Käsitteen klaavapuoli on turvattomuus.

Katu- ja liikenneturvallisuudessa Vaasan kaupunki menestyy vaatimattomasti (lue heikohkosti) kaupunkien välisessä vertailussa.

Väestökehityksessä kaupunkimme on plus-merkkinen Pohjanmaan kunnista, mikä selittyy pitkälti maahanmuuttajilla.

Sadantuhannen asukkaan kaupungin rajapyykki saavutettaisiin kuntaliitoksilla – Laihia ja Mustasaari. Uusi kuntayksikkö olisi riittävän suuri, ajatellen ja huomioiden uuden hallintomallin ja soten.

Ongelmia tuottavat politiikka ja asenteet. Siis poliittinen valtapeli – kielellisesti ja puoluevaltapelissä. Yhteinen etu ei vaikuta olevan ensisijainen.

Edellämainitut kunnat etenkin hyötyisivät. Vaasankaan talous ei edusta huippua, mutta naapurit ovat vielä enemmän veroeuron korotuspaineissa.

Ns. pendelöinti lähes loppuisi ja verot pysyisivät siellä missä asutaan ja tehdään töitä. Myös muita synergiaetuja olisi saavutettavissa. Lisäksi tarjoutuisi tilaisuus hallinnon hiomiseen ja uudelleen virittämiseen.

Kustannukset ja panostukset tulevat korostetusti olemaan tarkkailussa ja arvioinnissa. Ei voida elää kuten se entinen ”Huittisten mies”.

Kevennys lopuksi: ”Kerran luulin olleeni väärässä. Jälkeenpäin huomasin erehtyneeni.”

BERT LUNDSTRÖM (kok.)

kuntavaaliehdokas

Vaasa

tonta Vaasassa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Pitäisikö jo painaa jarrua?

Yllättääkö vauhtisokeus? Vaasa on suurten pilvilinnojen kaupunki. Kasvava velkamäärä ja alijäämäinen talous eivät suuremmin häiritse …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *