Home / Kolumnit / Turvallisuus vaatimatonta Vaasassa

Turvallisuus vaatimatonta Vaasassa

Onko monimuotoinen turvallisuus uhka?

Lisäksi tuo otsikon käsite ”turvallisuus” on monitahoinen. Se voi olla tuntemus tai tunnetila. Se voi olla konkretiaa tai abstraktista. Käsitteen klaavapuoli on turvattomuus.

Katu- ja liikenneturvallisuudessa Vaasan kaupunki menestyy vaatimattomasti (lue heikohkosti) kaupunkien välisessä vertailussa.

Väestökehityksessä kaupunkimme on plus-merkkinen Pohjanmaan kunnista, mikä selittyy pitkälti maahanmuuttajilla.

Sadantuhannen asukkaan kaupungin rajapyykki saavutettaisiin kuntaliitoksilla – Laihia ja Mustasaari. Uusi kuntayksikkö olisi riittävän suuri, ajatellen ja huomioiden uuden hallintomallin ja soten.

Ongelmia tuottavat politiikka ja asenteet. Siis poliittinen valtapeli – kielellisesti ja puoluevaltapelissä. Yhteinen etu ei vaikuta olevan ensisijainen.

Edellämainitut kunnat etenkin hyötyisivät. Vaasankaan talous ei edusta huippua, mutta naapurit ovat vielä enemmän veroeuron korotuspaineissa.

Ns. pendelöinti lähes loppuisi ja verot pysyisivät siellä missä asutaan ja tehdään töitä. Myös muita synergiaetuja olisi saavutettavissa. Lisäksi tarjoutuisi tilaisuus hallinnon hiomiseen ja uudelleen virittämiseen.

Kustannukset ja panostukset tulevat korostetusti olemaan tarkkailussa ja arvioinnissa. Ei voida elää kuten se entinen ”Huittisten mies”.

Kevennys lopuksi: ”Kerran luulin olleeni väärässä. Jälkeenpäin huomasin erehtyneeni.”

BERT LUNDSTRÖM (kok.)

kuntavaaliehdokas

Vaasa

tonta Vaasassa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa