Dagens Spotpris | Billige Forbrukslån | Sammenlign Designfirmaer | Billigste Eiendomsmegler 2019 | Billigste Forsikring | Husalarm | Rente Kredittkort | Mobilselskaper 2019

Tuleeko IKEA Vaasaan

Toistaiseksi IKEAn tulo Vaasaan kuuluu sarjaan kuminaa toiveiden tynnöristä. Vaasan kaupungissa on jo pitkään tehty esivalmisteluja IKEAn tulon suhteen. Tonttivaihtoehtojakin lienee peräti kolme. IKEAsta on tullut Vaasasa mantra, jota hoetaan jokaisessa sopivassa ja sopimattomassa tilanteessa.

IKEAsta tulisi Vaasalle veturi

Yrityksen tulo Vaasaan nostaisi kertaheoitolla kaupungin profiiilia ja toisi mukanaan valtavasti ilmaista pr:ää. Toiveiden varaan ei kuitenkaan kannata mitään rakentaa.

Ennen Ikean ensimmäistä Suomen myymälää monet tahot laittoivat Ikealle tosissaan hanttiin. Mm Espoosta ei millään tahtonut löytyä sopivaa tonttia Ikealle. Pitkän odottamisen jälkeen tontti vihdoin löytyi ja Ikea sai Espooseen ensimmäisen Suomen tavaratalonsa.

Monet kilpailijat olivat kauhuissaan ja pelkäsivät pahinta. Hyvin harvat näkivät Ikean tulossa mitään hyvää. Harvat uskalsivat veikata, että Ikean tulo nostaisi koko alan volyymia. Harva osasi odottaa, että Ikean tulo nostaisi huonekalujen ja koko sisustuksen kiinnostavuutta..

Mutta niin vain kävi

Ikea oli todellinen piristysruiske koko Suomen huonekalukaupalle!

Vaikka asiaa miltä kulmalta katsoo, niin ainakin osittain Ikean tulosta johtuu koko sisustusalan herääminen. Huonekaluliikkeet näyttävät tänä päivänä paljon paremmilta kuin aikaisemmin. Väriä ja kauniita muotoja löytyy kaikista myymälöistä. Nykyään sisustusala ja huonekalukauppa voi keskimäärin hyvin. Aikaisemmin ei näin ollut. Ei myyty sisustamista tai huonekaluja, myytiin vain halpaa hintaa.

Kun uhkakuvat eivät toteutuneetkaan, niin valitettavasti lehdistö tai vastustajat eivät koskaan tehneet korjausta aikaisempiin juttuihinsa. Ikeasta ei vieläkään puhuta kovin positiivisesti, vaikka kyseessä on huonekalualan suurin menestystarina.

Ja mitä tulee yleensä huonekalualan myymiin tuotteisiin, niin aivan kaikista myymälöistä löytyy samaa lastulevytavaraa. Ei esimerkiksi komeroiden tai keittiökalusteiden runkoja muusta materiaalista kannata valmistaakaan. Sama pätee moniin muihinkin tuotteisiin. Kirjoituspöydät, lipastot, hyllystöt, tehdään valtaosin lastulevystä. Tälläisiä tuotteita myyvät kaikki alan liikkeet, ei pelkästään Ikea.

Mikäli tuotteet valmistettaisiin valmiiksi koottuina, niin kokoamiskulujen, rahti- ja varastoimiskustannusten jälkeen valmiiksi kasatut tuotteet olisivat noin 30% kalliimpia. Ikea huomasi tämän ensimmäisenä.

Ikea ei ole vain paketteja myyvä marketti. Kyseessä on huonekalualan suurin menestystarina. Ikean konsepti toimii sellaisenaan joka puolella maailmaa.

Ikea tulee nostamaan sisustamisen profiilia ja kiinnostavuutta tällä alueella paljon. Ikeasta on myös veturiksi koko Vaasan vähittäiskaupan alalle.

Keskusteluun:

About Toimitus

Check Also

Vaasassa kehitettiin maaginen seikkailupeli

Magis – Maaginen seikkailu -pelin on kehittänyt Vaasanseudun mielenterveysseura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen sekä …

Vastaa