Spotpris Strøm | Forbrukslån | Satellittbredbånd | Arveoppgjør | Billig Forsikringsselskap | Husalarm | Kredittkort Best i Test | Sammenlign Boliglån
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Tehdään Vaasasta parempi pyöräilykaupunki

Tehdään Vaasasta parempi pyöräilykaupunki

Nopeat ja turvalliset pyöräväylät

keskustan läpi

Vaasan pyöräyhdistys VeloVa on julkistanut tavoitteensa vuoden 2017 kuntavaaleihin. Kolmen vaaliteesin kautta yhdistys haluaa haastaa ehdokkaat yli puoluerajojen pohtimaan, kuinka Vaasasta tehtäisiin entistäkin parempi pyöräilykaupunki. – Nyt on ehdokkaiden aika näyttää, ovatko he sitä mieltä, että jalankulkijoihin ja pyöräilijöihin kannattaa satsata,

VeloVan puheenjohtaja Sandra Nestorova sanoo.

Nestorova huomauttaa, että vaikka sote-uudistuksen myötä kuntien budjettivalta puolittuu, niille jää edelleen paljon valtaa ja vastuuta sekä kuntalaisten elinympäristön kehittämisessä että myös globaaleihin haasteisiin vastaamisessa.

Pyöräilyn edistäminen on tärkeä askel kohti Vaasan kunnianhimoisia ilmastotavoitteita, mutta se on myös panostus viihtyisään ja vetovoimaiseen kaupunkiin sekä hyvinvoiviin ihmisiin, Nestorova kertoo.

Pyöräilyn suosion kasvattamiseen on yksinkertainen resepti: tehdään pyöräilystä mukavaa, sujuvaa ja turvallista. Kun töihin pääsee hikoilematta ja hermoilematta lyhyessä ajassa, pyöräilystä tulee kilpailukykyinen vaihtoehto, Nestorova toteaa.

Vaasan pyöräyhdistys VeloVan mukaan kaikkein vilkkaimmille reiteille tarvitaan erillisiä pyöräväyliä, mutta tärkeä rooli on myös nykyisten väylien kunnossapidolla. Yhteyksien sujuvuutta voidaan parantaa lisäksi monilla pienemmillä toimenpiteillä kuten reunakivien madaltamisella, liikennevalo-ohjauksen hienosäädöllä ja risteysratkaisujen tarkistamisella.

Sujuvan työmatka- ja asiointipyöräilyn lisäksi Vaasan pyöräyhdistyksen vaaliteeseissä kannustetaan ehdokkaita kehittämään nopeita pyöräväyliä keskustan läpi, parempaa pyöräpysäköintiä sekä ikäihmisten kanssa pyöräilyä.

Pyöräliiton jäsenjärjestöt ovat julkaisseet vaalitavoitteitaan Vaasan lisäksi myös 15  muussa kaupungissa, mm. Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Hämeenlinnassa. Kaikki kuntavaaliteesit löytyvät osoitteesta 

http://www.pyoravaalit.fi

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Vaasan yliopiston opiskelijat kansainvälisen casekilpailun finaaliin

Vaasan yliopiston opiskelijat kansainvälisen casekilpailun finaaliin Vaasan yliopisto 9.3.2018, 08:26 AddThis Sharing Buttons Share to …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *