Månedlig Spotpriser | Lånekalkulator Forbrukslån | Rørleggerfirma | Mobilt Bredbånd | Hesteforsikring | Boligalarm | Kredittkort med Rabatter | Billigste Mobilabonnement 2019
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta /
Tavoitteena tasapuolinen kiinteistöverotus Vaasassa

Tavoitteena tasapuolinen kiinteistöverotus Vaasassa

Tavoitteena tasapuolinen ja oikeudenmukainen

kiinteistöverotus

Muuttuneen kiinteistöverolain myötä kiinteistön omistajien pitää itse tarkistaa kiinteistöveropäätökset ja ilmoittaa mahdolliset muutokset verottajalle toukokuun alussa. Vaasan kaupunki on aloittanut rakennuskannan tietojen tarkistamisprojektin.

Projektin tavoitteena on tasapuolinen ja oikeudenmukainen kiinteistöverotus.

Kaupunki haluaa, että kiinteistöveroa maksetaan Vaasassa oikeudenmukaisin perustein. Kaupunki on aloittanut rakennuskannan tietojen tarkistamisprojektin. Verottajalle rakennuksista ja maapohjasta ilmoitettujen tietojen pitää vastata todellista nykytilannetta. Kaupungin rakennuskannan tarkistamisprojektiin kuuluvat laserkeilaukset helikopterista, ilmakuvaukset lentokoneesta sekä maastokäynnit.

Lisäksi kaupungin kiinteistörekisterin ja rakennusvalvonnan tietoja voidaan verrata verottajalle ilmoitettuihin kiinteistöverotietoihin. Maapohjan kiinteistöverotus tarkistetaan viranomaisten rekistereitä vertaamalla.

–       Asia on nyt ajankohtainen, sillä kiinteistöveropäätös pitää tarkistaa ja mahdolliset muutokset pitää ilmoittaa 7.5. tai 13.5. mennessä verohallintoon, vt. talousjohtaja Jan Finne muistuttaa.

Kiinteistön omistajan pitää tarkistaa postitse saapuneesta veropäätöksestä, onko esim. tontin ja rakennusten koko merkitty oikein. Omistajan pitää ilmoittaa verottajalle mm. taloon tehdyt peruskorjaukset, laajennukset sekä tontille rakennetut lisärakennukset.

Tonttiin liittyvät tiedot voi tarkistaa maanmittaustoimistosta. Rakennusten kooksi ilmoitetaan kokonaisala. Koon voi tarkistaa rakennuspiirustuksista tai laskemalla yhteen kaikkien kerrosten pinta-alat talon ulkomittojen mukaan. Jos tietoja ei ole korjattu, verottajalla on oikeus periä verot jälkikäteen.

Laki kiinteistöverotietojen ilmoittamisvelvollisuudesta tuli voimaan 25.5.2012, ja sitä sovellettiin ensimmäisen kerran vuoden 2013 kiinteistöveroa määrättäessä.

Lisätietoja:

teknisen toimen johtaja

Markku Järvelä

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Vaasassa kehitettiin maaginen seikkailupeli

Magis – Maaginen seikkailu -pelin on kehittänyt Vaasanseudun mielenterveysseura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen sekä …

Vastaa