Sammenligne Strømpriser | Forbrukslån | Läppärit | Akutte Ryggsmerter | Forsikringer Sammenligning | Boligalarm | Beste Kredittkort Dagligvarer | Billig Mobilbutikk

Taiteiden yö

Hovioikeuden rannasta saattaa kehittyä uusin vaaslainen tapahtumakeskus.
Äijäenergia jyräsi yössä

Gubbrockarna-ukkoryhmä jyräsi taiteiden yössä torstaina 11.8. Hovioikeuden rantaan rakennettu esiintymislava oli nerokas oivallus ja luo perinteitä pitkälle tulevaisuuteen. Rantaan alkoi kerääntyä väkeä heti kello 18.00 jälkeen ja varsinainen kliimaksi koettiin kun ukkorokkarit astuivat lavalle kello 21.00.


Tulevaisuuden käytäntöjä loivat ne ryhmät, jotka olivat tuoneet mukanaan vilttinsä ja puutarhakalusteensa. Jo nyt voidaan sanoa, että ensi vuonna hoviskan ylätasanteen viheralue täyttyy iloisista, viiniä naukkailevista kansalaisista.

Tehdään se itse

Vaasan taiteiden yö on suurin ja merkittävin kaikkia vaasalaisia yhdistävä tapahtuma. Tänä vuonna eri tapahtumia oli ”virallisesti” lähes 170 ja ne tapahtuivat lähes 70. eri pisteessä. Lisäksi tulevat vielä spontaanit tai virallisen tapahtumaorganisaation ulkopuoliset, joista auton perässä oleva sauna oli hupaisin. Toivonkin että saunaseura ottaa yhteyttä jutun tekoa varten.

Viime yön kokemuksien perusteella Vaasan taiteiden yössä on tapahtumassa selvä kahtiajako, Nuoriso viihtyy torilla ja vanhempi väki suuntaan askeleensa Tikanojan taidekotiin ja pihamaalle ja Hovioikeuden rantaan. Onko ilmiö pysyvä, sen näyttää aika.

Vaasan taiteiden yö on rento ja mukava tapahtuma, jonka peruskonseptiin ei pitäisi puuttua. Fiilaamista ja höyläämistä toki tarvitaan. Itse jäin kaipaamaan paljon mainostetun monikulttuurisuuden tuomista paremmin esille. Vaasalaisten on syytä olla ylpeitä loppukesän suuresta ja yhteisestä karnevaalista. Taiteiden yö jos mikä, luo sitä kaivattua ja paljon puhuttua paikallista identiteettiä.

Keskustelu aiheesta:

About Toimitus

Check Also

Vaasassa kehitettiin maaginen seikkailupeli

Magis – Maaginen seikkailu -pelin on kehittänyt Vaasanseudun mielenterveysseura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen sekä …

Vastaa