Strøm | Låne Penger uten Sikkerhet | Billig Betong | Sähkön Kilpailutus | Husforsikring | Hjemmealarm | Kredittkort med Bonus | Mobilselskaper
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Suvilahden messualueella vajoamisia viidellä tontilla

Suvilahden messualueella vajoamisia viidellä tontilla

Vaasan asuntomeassujen projektipäällikkö Keijo Ullakko myöntää että maamassojen vaihdossa on tapahtunut virheitä.

Viidellä asuntomessutontilla vajoamia

Liito-oravankadun omakotitalotonteilla on vajoamista yhdellä tontilla, mutta löytyneen savikerroksen vuoksi toimenpiteitä vaaditaan yhteensä viiden tontin osalta. Kahden tontin paalutus alkaa mahdollisesti jo ensi viikolla ja kahden tontin osalta tutkimukset ja neuvottelut jatkuvat.

-Paalutus pyritään tekemään siten, että se aiheuttaa talon rakennusaikatauluun mahdollisimman vähän häiriötä. Paalutustöitä tekevltä yritykseltä on pyydetty tarjous. Asian käsittelyissä tähdätään siihen, ettei rakentajaperheille koidu asian johdosta ylimääräisiä lisäkustannuksia.

Keijo Ullakko korosti torstaina että talouskysymykset ovat urakoitsijan ja rakennuttajan välinen asia. Jos asiasta haluaa tietoja, niitä on kysyttävä heiltä.

-Asian tekninen selvittäminen sekä Vaasan kaupungin ja maarakennusurakoitsija Veljekset Risbergin väliset vastuukysymykset ovat tällä hetkellä käsittelyn alla. Selvitystyö selviää aikanaan mutta nyt tähdätään käytännön ongelmien ratkaisemiseen, sanoo Ullakko.

Kaikkea ei kerrota

Tiistaina ilatapäivällä järjestetty tiedotustilaisuus antoi vastauksen moniin kysymyksiin mutta moni kysymys jäi vastausta vaille. Vastausta vaille jäi erityisesti vastuuta koskevat kysymykse

Esimerkiksi kysymykseen ”Jos kaupungin tekemän tutkimuksen mukaan savikerros ulottui paikoin 8 metriin ja massanvaihto tehtiin vain 4-5, metriin niin eikö kysymyksessä ollut virhe?, vastasi Ullakko että hyvä kysmys. Tiukentavaan lisäkysymykseen Ullakko myönsi  että rakennusvalvonta on ollut puutteellista mutta asia selvitetään aikanaan.

Urakoitsija Risbergin edustaja ei ollut paikalle lehdistötilaisuudessa. Urakoitsijasta annettiin vain puhelinnumero. Urakoitsijaa oli mahdionta tavoittaa torstaina iltapäivällä. Puhelin oli varattu.

Saven löytymisestä ja vajoamisesta aiheutuvat toimenpiteet eivät tule häiritsemään messuprojektin aikataulua. Asuntomessut järjestetään Vaasan Suvilahdessa siis suunnitelmien mukaisesti 11.7.–10.8.2008, sanoo Ullakko.

Keskusteluun

About Toimitus

Check Also

Vaasassa kehitettiin maaginen seikkailupeli

Magis – Maaginen seikkailu -pelin on kehittänyt Vaasanseudun mielenterveysseura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen sekä …

Vastaa