Strømleverandører | Forbruksfinansiering | Tilstandsrapport Bolig | Paras näppäimistö 2019 | Forsikringsselskap | Boligalarm | Billig Kredittkort | Billig Mobil
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Siilojen yleisökävelyllä eniten kannatusta sai uudisrakennus

Siilojen yleisökävelyllä eniten kannatusta sai uudisrakennus

Yleisökävelyllä eniten kannatusta

sai siilojen tilalle rakennettava erillinen uudisrakennus


Sateesta huolimatta siilojen yleisökävelylle osallistui parikymmentä kiinnostunutta. Kaavoitusarkkitehti Anne Majaneva esitteli kävelyllä siilojen rakentamisen historiaa, kaavamuutoksen taustoja ja parhaillaan nähtävillä olevia kaavaluonnoksia.

Sisätiloissa Academillissä asiat esitettiin myös kuvina, jonka jälkeen käytiin keskustelua. Lopuksi esiteltiin yhteenveto osallistujien jättämistä mielipiteistä.

Siilojen purkaminen korostui – Museokadun ja merinäköalan avautumisesta pidettiin

Mielipiteissä korostui vahvasti siilojen purkaminen. Siilot koetaan paikkaan sopimattomaksi, liian suureksi ja ympäristöstään poikkeavaksi. Esitetyistä luonnosvaihtoehdoista erillinen uudisrakennus sai eniten puoltavia ääniä.

Museokadun ja merinäköalan avautuminen koettiin hyväksi asiaksi. Useissa mielipiteissä toivottiin Museokadun avaamista vielä leveämpänä ja uudisrakennuksen sijoittamista puistoalueelle, jolloin sen tulisi olla esitettyä matalampi.

Säilyttämisellä tai osittaisella purkamisellakin kannattajansa

Siilojen säilyttämistä puolustaviakin mielipiteitä esitettiin. Niissä korostettiin, että siilot on jo suojeltu kaavassa ja ne ovat arvokasta teollisuusympäristöä. Lisäksi pohdittiin, voisiko purkaminen mennä läpi oikeusasteissa. Mikkelissä Museovirasto voitti siilojen suojelua koskevan kiistan.  

Siiloihin rakentaminen koettiin mielenkiintoisena mahdollisuutena. Rohkeimmat esittivät jopa osittaista purkamista, viherjulkisivujen rakentamista ja hotellikäyttöä, kertoo Majaneva.

Miksi siilojen paikalle ei tule vain katua tai puistoa?”

Keskustelussa kysyttiin, miksi siilojen paikalle ei voisi kunnostaa katua ja puistoa, ja miksi kaupungin on saatava tuloja alueesta.

Majanevan mukaan kaupungin tavoitteena on saada alue järkevään käyttöön. – Tässä taloustilanteessa puiston ja kadun rakentaminen on kestämätön vaihtoehto. Pelkät purkukustannukset ovat vähintään 1,5 miljoonaa euroa, kertoo Majaneva.

Tavoitteena lainvoimainen kaava 2017

Tilaisuudessa esitettiin myös kysymys siitä, miten nopeasti voidaan odottaa ratkaisuja pitkään avoinna olleen asian suhteen. Kaupungin tavoite on lainvoimainen kaava tällä valtuustokaudella. Se on mahdollista saavuttaa, jos matkaan ei tule yllättäviä mutkia.

Syksyllä alkaa kaavaehdotuksen valmistelu tulleiden lausuntojen, mielipiteiden ja mahdollisten uusien selvitysten pohjalta.

Majanevan mukaan yleisökävelystä saatiin hyvät ensikokemukset ja palautteet. Vastaavia kävelyitä järjestetään varmasti muissakin kohteissa tulevaisuudessa.

Asemakaavaluonnokset ovat nähtävissä
1.7. asti osoitteessa www.vaasa.fi/kaavoitus/ak1057

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Kolmen soinnun maisterit Vaasasta – Klamydia

“Me ei tosiaan olla ainoastaan pala Eurooppaa, vaan jotain kaunista, jota ei koskaan myydä saa”. …

Vastaa