Strøm | Hvem tilbyr Forbrukslån | Verdivurdering av Bolig | Antennebredbånd | Billigste Forsikringsselskap | Hjemmealarm | Kredittkort Bonus | Billigste Boliglån
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / SHP:n hoidolle yläraja

SHP:n hoidolle yläraja

Onko Vaasan sairaanhoitopiirissä jonkinlainen kuoleman-lautakunta, joka päättää kenelle annetaan hoitoa ja kenelle ei. Sairaanhoitopiirin johto ehdottaa, että kalliin hoidon raja olisi 60.000 euroa

Ketkä päättävät potilaan kuolemasta

Viikonvaihteessa tuli vaasalaisia.info foorumiin kaksi sähköpostia, joista kumpikin koski SHP:n jodon esitystä kallii n hoidon rajoittamisesta 60.000 euroon.

Sisältö: Vaasan sairaanhoitopiirissä on 60.000€  hoidon sovittu yläraja. Jos otat huomioon että 65% tästä summasta on hallinto- ja kiinteistökulujen osuus, ei hoidon taso voi olla enää kovin kummoinen. On sitten taas aivan eri asia, onko tämä edes lainmukainen.

Ei allekirjoitusta

Nimimerkki Son of Hippokrates jatkoi keskustelu sunnuntaina lähetetyssä viestissä

(Lyhennelmä):

Citylegenda tai sittenei

Tämä kysymys hoidon ylärajasta eli teloituslautakunnan olemassa olosta on juuri sellainaen vanha myytti, joka aina välillä pamahtaa esille. Kuulin aikoinaan että sairaalajärjestelmässä olisi olemassa jonkinlainean  ”kuolema-lautakunta”  tai teloituslautakunta missä päätetään hoidetaanko joku henkilöä tai jätetäänkö hoitamatta.

Kaikilta julkisilta tahoilta on aina väitetty, ettei tällaista  ole olemassa, eikä saa olla Suomessa. Joka tapauksessa tämä vanha cityhuhu on elänyt omaa taustaelämäänsä jo vuosia.

Vaasassa kävi nyt niin, että Vaasan sairaanhoitopiirin hallitus on esittänyt omalle valtuustolle hyväksyttäväksi  2009 :n taloussuunnitelman, missä puhutaan ”ehkä vahingossa” hoidon kustannuksien ylärajasta.

Tämä selittäisii, miksi diagnoosit kestävät niin kauan ja miksi varsinaiset hoitotoimenpiteet kestävät niin pitkään ja miksi  niin usein tehdään vääriä diagnooseja ja miksi hoitoon on jatkuva jono, josta ei päästään pois ja miksi ihmiset eivät saa sitä hoitoa, mitä ne oikeastaan tarvitsevat.

Esim. syöpähoidossa tämä 60.000:n euron yläraja on äärimäisen pieni, kun ottaa huomioon, mitä jo yksi sairaalapäivä kuntalaskutuksessa maksaa.

No, tämä vanha myytti pulpahtaa aina välillä julkisuuteen niin kuin nyt Vaasassa. Totuus ei tietenkään koskaan tule julkisuuteen eli se ketkä ne henkilöt ovat, jotka istuvat tässä hyvin salaisessa lautakunnassa jos tällainen on olemassa.

Son of Hippokrates

Lue koko viesti:

About Toimitus

Check Also

Vaasassa kehitettiin maaginen seikkailupeli

Magis – Maaginen seikkailu -pelin on kehittänyt Vaasanseudun mielenterveysseura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen sekä …

Vastaa