Sammenligne Strømpriser | Forbrukslån | Antennebredbånd | Beste varmepumpe 2019 | Barneforsikring | Boligalarm | Reise Kredittkort | Beste Mobilabonnement

setterbergin

Setterbergin talolle on ottaja?

-SPR:n Vaasan osasto on todennäköinen loppukäytttäjä Villatanaratehtaan tontilla olevalle C.A. Setterbergin talolle kun se on ensin siirretty Rastuvankatu 28-32 tontille. Myös Setlementin Vaasan osasto on yksi mahdollisista loppukäyttäjistä, sanoo rakennuttamispäällikkö Anitta Ruotsalainen Skanska Kodit Oy:stä.

-SPR voisi mahdollisesti siirtää rakennukseen kerhotoiminnan Koulukadulta. Tiloihin tulisi myös ensiapuopetus, ensiapuryhmien toiminta ja SPR-tuotteiden myyntipaikka. SPR:n Vaasan osasto tarvitsee tilaa myöskin katastrofivarastonsa tavaroille. Osasto tutkii paikan sopivuutta näihin tarkoituksiin.

-Vaasan Setlementti on kiinnostutunut siirtämään Raastuvankadun varelle mm. Naiskeskuksen ja maahanmuuttajatoimintoja. Kummankaan osapuolen kanssa ei ole toistaiseksi sopimusta, vaan kysymys on alustavista neuvotteluista, sanoo Ruotsalainen.


Kivijalka paikoilleen tällä viikolla


C..A Setterbergin piirtämä puurakenus Vaasanpuistikolla siirretään Raastuvankatu 28-32 tontille kesäkuun aikana, samoin piharakennus. Molemmat rakennukset ovat käyttökunnossa vuoden loppuun mennessä. Pihamakasiinin ja kadunvarsirakennuksen kivijalka siirrettänee vielä tämän viikon aikana. Kadunvarsirakennuksen pystytystyöt käynnistyvät kesäkuun alussa. ja piharakennuksen sen jälaeen kun kadunvarsirakennus on pystyssä, kaavailee Anitta Ruotsalainen.

Talon siirto käy kalliiksi Skanskalle

-Mutta ennen kuin ollaan näin pitkällä, on paljon tehtävä. Ensi viikon maanantaina lähdemme Pohjanmaan museon , Vaasan kaupungin rakennusvalvonnan ja Länsi-Suomen ympäristökeskuksen edustajien kansa Stundarsiin. Tarkoiatus on kuunella millaisia kokemuksia Greger Snickarsilla on vanhojaen rakennusten siirtämisestä ja kunniostamisesta. Snickars toimii ohjeistajana meille.

Skanskan projekti

-Kysymys on Skanskan omasta hankkeesta. Vaasan kaupungilla ei ole hankkeen kanssa muuta tekemistä kuin, että kaupunki on vuokrannut tontin Skanskalle Raastuvankaadun varrelta.. Skanskan tehtävänä on löytää loppukäyttäjä tai myydä rakennus.

-Kun ostimme Villatavaratehtaan, sovittiin kauppakirjassa että siirrämme C.A. Setterbergin piirtämän puurakennuksen omalla kustannuksellamme kaupungin osoittamalle paikalle, jonka asemakaava-arkkitehti Jussi Hallasmaa meille löysi.

-Villatavaratehtaan tontilla on rakennusoikeutta 4000 neliötä, josta Villatavaraatehdas vie suurimman osan. Jäljelle jää toistatuhatta neliötä, johon rakennamme kolmikerroksisen asuinrakennuksen. Rakentamisoikeuden hintana oli siirtää vanha puurakennus kaupungin osoittamalle paikalle. Tontille nouseva asuinrakennus on nimetty Asunto Oy Setterberginpihaksi, vanhan puuatalon piirtänen arkktehdinmukaan.

Kallista mutta kiinnostavavaa

Vanhan puurakennuksen purkaminen ja siirtäminen on kallsita puuhaa, varsinkin kun mukaan tulee vielä makasiini. Anitta Ruotsalainen pelkää, että C.A. Setterbergin piirtämää taloa ei voida siirtää kokonaisena tai palana, talossa on eri vuosikymmenien aikana tehty remontteja moottorisahalla ja kantavat rakenteet eivät kestä siirtämistä. Mutta tästä pidetään vielä erillinen katselmus. Yksi mahdollisuus on, etttä talo täytyy purkaa ja rakentaa uudelleen hirsi hirreltä.

Uskon kuitenkin että kokonaisuudesta tulee hyvä ja näyttävä. Rakennus ja piharakennus sopivat hyvin hallintokorttelin tontille

-Vaasan kaupunki ei halunnuat taloa omistukseensa, eikä halua osallistua kustannuksiin. Satsaus on meiltä melkoinen. Kaikki on kuitenkin sujunut erinomaisessa hengessä kaupungin kanssa, sanoo Anitta Ruotsalainen.

Anitta Ruotsalainen , rakennuttamispäällikkö, Skanska-Kodit Oy, Ruotsalaisen toimialueeseen kuuluvat Vanha Vaasanlääni. Skanska Kodit Oy ostaa tontteja, jotka Skanska Talonranekkus Oy rakentaa.

Keskustelu foorumissa::

About Toimitus

Check Also

Vaasassa kehitettiin maaginen seikkailupeli

Magis – Maaginen seikkailu -pelin on kehittänyt Vaasanseudun mielenterveysseura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen sekä …

Vastaa