Strømpris Kalkulator | Forbrukslånkalkulator | Elektriker | Billigste Bilforsikring | Billigste Forsikring | Hyttealarm | Kredittkort Bonus | Billigste Telefonabonnement
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Seppo Kolkka Im Memoriam

Seppo Kolkka Im Memoriam

Seppo Kolkka Im Memoriam

Kirjailija Jorma Ojaharju kirjoittaa ystävästään Seppo Kolkasta. Puglisteja molemmat.

Vaasalaisille tutun Seppo Kolkan evakkotie alkoi Viipurista 8-9 kuukauden ikäisenä ja jatkoi Lahden ja Helsingin kautta Laihialle ja sieltä Vaasaan.

Kuva: Pekka Österberg
Vaasan Nyrkkeilyklubi

Hän innostui nyrkkeilystä jo nuorena. Vuonna 1955 Seppo voitti Suomen nuorten mestaruuden, osallistui jo kolmen kuukauden kuluttua miesten mestaruuskilpailuihin ja raivasi tiensä loppuotteluun.

Vastassa oli Helsingin 1952 olympialaisten kultamitalimies Pentti Hämäläinen. Seppo hävisi niukasti pistein.

Yleislakon ja Unkarin kansannousun vuonna 1956 käytiin Vaasan Hietalahden urheilukentällä maaottelu Suomi-Egypti. Suomi hävisi 6-4. Suomalaisvoittajat olivat Seppo Kolkka, Risto Luukkonen, Veijo Alho ja Ilkka Koski.

Armeijan Seppo kävi Vaasassa yhdessä toisen nyrkkeilijän Rauno Österbergin kanssa. Pian intin kuteista päästyään Kolkka muutti Helsinkiin, missä ajoi työkseen pukineliike Diorinan pakettiautoa.

Iltaisin käytiin stadionin tornin juurella Elis Askin tallin harjoituksissa. Seppo otteli jokaisen kovan tekijän kanssa, mitä hänen kulloisestakin sarjastaan löytyi. Heitä olivat Pertti Purhonen, Antero Halonen ja niin edelleen.

Muutaman vuoden kuluttua hän lähti merille, seilasi muutamassa suomalaisessa ja ruotsalaisessa kauppalaivassa. Viimein hän asettui Vaasaan, löysi Kaisun ja ryhtyi pitämään kiinteistöt puhtaana.

Seppo Kolkka oli sanansa mittainen mies, kaiken kaikkiaan reilu kaveri. Juuri hän kertoi ujosta kaverista, joka haki tyttöä tanssimaan ja kärsi siitä, ettei osannut keskustella. Viimein poika sanoi:
– Tunnetko Beethovenin?
Mihin tyttö:
– Kyllä se nyt jo rupeaa tuntumaan.

Seppo Im Memoriam

About Toimitus

Check Also

Vaasassa kehitettiin maaginen seikkailupeli

Magis – Maaginen seikkailu -pelin on kehittänyt Vaasanseudun mielenterveysseura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen sekä …

Vastaa