Solcelleanlegg | Forbrukslån Student | Verditakst Bolig | Billig Bilforsikring | Hesteforsikring | Alarm | Alle Kredittkort | Billigste Mobiltelefon

Rauniot


Tehdään sisältöä yhdessä:

Kirkonraunioiden alue vaatii kasvojenkohotuksen

Vanhan Vaasan kiarkonraunioiden alue vaatii kasvojen kohotuksen.
Vaasan 400-vuotisjuhlat lähestyvät, ja voisi olettaa, että kaupunkia laitetaan juhlakuntoon. Vanhassa Vaasassa sijaitsevan kirkonraunioiden alueen sanotaan olevan Vaasan tärkeimpiä turistikohteita. Sinne meidän vaasalaisten pitäisi ohjata maailmalta tulevia turisteja.

On tainnut unohtua se, että monen Vaasaan saapuvan turistin kotimaassa voi olla vanhoja linnoja ja kirkkoja vaikka kuinka paljon. Ajatellaanpa vain vaikka Saksaa tai Englantia. Niissä – ja monissa muissa maissa – on raunioiden lisäksi tallella myös lukuisat määrät hyväkuntoisia tuhatvuotisia kirkkoja ja muita vanhoja rakennuksia. Vanhan Vaasan raunioissa pitäisi olla jotain muutakin kiinnostavaa kuin pelkät säiden armoilla olevat kivirakennelmat.


Minkälaisen alueen me nyt näytämme Vanhassa Vaasassa noille matkaajille? Jos kirkonraunioiden aluetta katsoo esim. Kauppiaankadun suunnalta, näyttää alue kohtuullisen siistiltä lukuun ottamatta Triviaalikoulun reunaa, missä kasvaa pitkä ja hoitamaton heinä. Kun matkailija nousee vuonna 1691 rakennetun Triviaalikoulun raunioille, häntä kohtaa masentava näky. Koulun kivijalan kiviä on paiskittu maahan ja kulku Runebergin kadun suuntaan on kuin esteradan pätkä. Turistin käytyä raunioilla saamme olla varmoja siitä, että hän ei sinne toista kertaa palaa.

Kirkonraunioiden alue tulisi laittaa pikimmiten siistiin kuntoon. Lisäksi Vanhaan Vaasaan pitäisi kehittää matkailijoille sopivaa toimintaa. Esimerkiksi paljon puhuttu kesäteatteri sopisi hyvin alueen tuntumaan. Näin saataisiin sekä turistit että vaasalaiset tulemaan alueelle toistekin.

Nimimerkki: ”muutakin nähnyt”

Keskustelu aiheesta:

About Toimitus

Check Also

Kolmen soinnun maisterit Vaasasta – Klamydia

“Me ei tosiaan olla ainoastaan pala Eurooppaa, vaan jotain kaunista, jota ei koskaan myydä saa”. …

Vastaa