Strøm | Forbrukslån uten Sikkerhet | Satellittbredbånd | Bredbånd | Helseforsikring | Boligalarm | Kredittkort for Studenter | Billig Mobiltelefon
Home / Kolumnit / Palosaaren koulun on uudistuttava

Palosaaren koulun on uudistuttava

Uusi koulumalli on saatava Palosaarelle

Kaupunginhallitus teki 11.1. opintomatkan Hämeenlinnaan. Halusimme kuulla miten siellä kehitetään kaupunkia. Hämeenlinnassa on 67 800 asukasta, siis samankokoinen kuin Vaasa.

Hyvää oppia saimmekin! Hämeenlinnassa kuljetaan uusia koulurakentamisen teitä. Samaan kokonaisuuteen sijoitetaan eskarit, neuvolat ja alakoulu tai nuorisotyöntekijät ja yläkoulu. Samassa talossa on alueen lapsille ja nuorille koottuna moninaista toimintaa.

Tilaratkaisut ovat joustavia. Seinät ja pulpetit väistyvät. Lattialla tyynyjä, seinillä näyttöpäätteitä ja erilaista modernia tekniikkaa käytössä.

Helsingin Sanomissa kerrotaan samansuuntaista Vantaan Hämeenkylän koulusta. Siellä oppilaat opiskelevat ensi syksynä avokonttorissa ilman pulpetteja. Koulussa on jopa 75 oppilaan ryhmiä.

Vaasassa kouluverkko on ollut muutosten kohteena. Kouluja lakkautettiin, mutta toimitaan vanhan mallin mukaan. Palosaaren koulun sulkeminen oli demareiden mielestä huono päätös. Ryhmämme jättikin joulukuussa valtuustoaloitteen päätöksen perumiseksi.

Hämeenlinnan ja Vantaan ratkaisut antavat hyviä virikkeitä. Ajatellaan mekin uusiksi koulurakentaminen.

Luodaan uusia mielenkiintoisia toimintamalleja, sellaisia, joissa koulu on vieläkin parempi lapsille ja nuorille ja joissa menot pysyvät kuitenkin kurissa.

Kaunis Palosaaren koulu seisoo tyhjänä. Nyt on aika tutkia avoimin mielin sen käyttöä. Koulu tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden rakentaa uusi modernisti toimiva kokonaisuus.

Samassa rakennuksessa voisi olla eskari, alakoulu, neuvola ym. Lisäksi samassa talossa olisi suomenkielisiä ja ruotsinkielisiä lapsia.

Opetus annettaisiin tietysti äidinkielellä omissa ryhmissä. Koulun pihalla olisi luonnonmukainen kielikylpy käynnissä.

Kysytään alueen asukkailta, mitä he toivovat ja millaisia tarpeita heillä on. Kysytään opettajilta, minkälaisia tulevaisuusajatuksia heillä on. Ja tehdään meille paras Palosaaren koulu. Työn pitää alkaa välittömästi.

ANITA NIEMI-IILAHTI (sd.)

kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa