Billigst Strømleverandør | Forbrukslån Søknad | Beste Bredbånd | Kroniske Ryggsmerter | Beste Forsikring | Tyverialarm | Bruk av Kredittkort | Beste Mobilabonnement

Paintball


Paintball ei ole sotaa

Jarkko Sjlom on vaasalaianen painballveteraani

Vaasalainen Jarkko Sjöblom (22) on muoresta iästään huolimatta paintballveteraaneja Vaasassa. Jarkko on vetänyt omaa yritystään Hidden`iä kolme vuotta.

-Innostuin paintballista 15 vuotiaana ja perustimme ryhmän kuuden kaverini kanssa. Kolme heistä on vielä mukana. Meillä on tälläkin hetkellä Vaasassa porukka, jolla ei tosin ole vielä nimeä. Porukka on kuitenkin kasvussa ja ensi kesänä on tarkoitus lähteä kilpailemaan muualle. Tiimiin pääsee mukaan kaikki halukkaat. Tiimin vaiheita kannattaa seurata firman foorumissa, sanoo Jarkko .

-Hidden järjestää Vaasassa Paintball tapahtumia ja pelejä. Tapahtumia on tällä hetkellä muutama viikossa, Toiminta on vielä täynnä nuoruuden intoa mutta toivottavasti jonain päivänä tämä vielä elättää, muotoilee Jarkko.

Paintball sopii Sjöblomin mukaan mainiosti niin yritysten kuin myös yksityisten virkistystoimintaan..

-Huolehdimme paikanpäällä pelien kulusta. Asiakkaiden tehtäväksi jää hauskan pitäminen. Vuokraamme välineitä 100 kilometrin säteellä Vaasasta paikanpäälle toimitettuna, tai käytämme Matkahuoltoa.

-Tarvittaessa voi lisämaksusta vuokrata maastohaalarin. Meiltä on myös pelikenttä veloituksetta bunkkereineen Vaasan keskustan tuntumassa. Talvella pelaaminen onnistuu Vaasan keskustassa sijaitsevassa pelihallissa.

Sotahullut

-Tottakai jos ammutaan niin syntyy helposti sellainen mielikuva että kysymys on sotahullujen leikistä. Minun mielestäni paintball on vauhdikas joukkuelaji. Minä kannatan Kisa-Paintballia. Siinä porukassa ei sotahulluja ole.

Milainen on sotahullu ja mistä sen tuinnistaa?

-Sotahullun tunnistaa puheesta. Tavallinen paintballin harrasta merkkaa tai tiputtaa vastustajan, mutta sotahullu ”tappaa”. Sotahullu on yleensä keski-ikäinen mies tai vasta armeijasta päässyt nuorukainen tai nuorimies joka harrastaa räiskintäpelejä.

Jarkolle kaikki ovat kuitenkin asiakkaita.

Missä on piffi?

-Laji muistuttaa lapsien ”rosvo ja poliisileikkiä” mutta on olemukseltaan joukkuepeli. Paintballia voidaan pelata monilla eri säännöillä. Suosituin lienee ”lipun ryöstö”. Lipun ryöstössä osallistujat jaetaan tasavahvoihin joukkueisiin, jotka erottuvat toisistaan hihanauhoilla tai erivärisillä haalareilla.

-Joukkueen ovat yleensä noin 6-20 henkilöä . Joukkueiden päämäärä on puolustaa omaa lipputukikohtaansa sekä ryöstää vastustajan lippu. Erän voittaa joukkue joka ensimmäisenä tuo vastustajan lipun omaan tukikohtaansa tai ”ampuu” kaikki vastustajat pois pelistä. Erät kestävät noin 10-15 minuuttia. Suojamaskit ovat pakollisia ja niitä ei missään tilanteessa pelin aikana saa ottaa pois.

Paintballissa ammuttavat värikuulat ovat 1,7 cm kokoisia pyöreitä gelatiinikapseleita. Osuessaan ne hajoavat ja jättävät väriläiskän. Värikuula on elintarvikeväristä, limettihedelmästä, liivatista ja vedestä valmistettu pallo. Värikuulan "maali" on vesiliukoista ja lähtee pesussa pois vaatteista ja maastoon joutuessaaan maatuu puolessa vuodessa, sanoo Sjöblom, Jarkko.

Hidden
Hidden Foorumi

Toinen vaaslainen – Pepa gamesPaintball.fi
Suomen Painball liitto
Skenen kohtauspaikka
Googlen keskusteluryhmä

Keskustelu foorumissa

About Toimitus

Check Also

Vanhan-Vaasan historia

Vaasan historia alkaa 1300-luvun alkupuolella, jolloin Norrlannista saapuneet merenkävijät nousivat maihin Merenkurkun itäpuolisilla metsäisillä saarilla. …

Vastaa