Strømpriser | Forbrukslån | Husmaling | Beste Steinlegger | Sammenlign Forsikringer | Boligalarm | Kredittkort Avbestillingsforsikring | Beste Boliglån
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Omaehtoinen kansainvälinen uraliikkuvuus ei aina lisää työntekijän kokemusta

Omaehtoinen kansainvälinen uraliikkuvuus ei aina lisää työntekijän kokemusta

Väitös:

Itse järjestetty työ ulkomailla voi olla loukku asiantuntijalle

Omaehtoinen kansainvälinen uraliikkuvuus ei aina lisää työntekijän kokemusta omasta työllistyvyyskykyisyydestä ja voi olla riski myös työnantajalle.

Kansainvälisen omaehtoisen uraliikkuvuuden (itse järjestetty työsuhde ulkomailla) oletetaan perinteisesti parantavan yksilön työllistyvyyskykyisyyttä ja uratyytyväisyyttä, sekä lisäävän työnantajien mahdollisuuksia palkata kansainvälisiä asiantuntijoita paikallisesti.

Kauppatieteiden maisteri Paula Makkonen kuitenkin havaitsi laadulliseen aineistoon perustuvassa johtamisen alan väitöstutkimuksessaan, että omaehtoiset työurat erityisesti kulttuurillisesti poikkeavissa maissa, kuten esimerkiksi Kiinassa, voivat olla haasteellisia.

Haasteet kumpuavat puutteellisesta kielitaidosta, vaikeudesta sopeutua paikalliseen kulttuuriin sekä ulkomaalaisille omaehtoisille työntekijöille tyypillisistä lyhytkestoisista työsuhteista, sanoo Vaasan yliopistossa väittelevä Makkonen.

Tutkimuksesta kävi ilmi, että lyhyet ja väliaikaisiksi mielletyt työsuhteet eivät välttämättä luo mahdollisuuksia ammatilliseen oppimiseen tai urakehittymiseen, eivätkä siten myöskään kohenna työnsaantimahdollisuuksia kotimaahan palatessa.

Makkosen mukaan myös länsimaalaiset työnantajat Kiinassa voivat kokea omaehtoisten uraliikkujien palkkaamisen ja heihin panostamisen ongelmallisena.

Vaikka työntekijöillä usein on korkeaakin teknistä osaamista, puuttuu heiltä työnantajien mukaan työympäristön ja paikallisen kulttuurin vaatimaa osaamista ja ymmärrystä, ja työsuhteet jäävät siten solmimatta tai lyhyiksi. Toisaalta tulokset osoittavat, kuinka kehittyvistä maista, kuten Kiinasta, voi löytyä työtehtäviä paikallisissa yrityksissä esimerkiksi sellaisilla aloilla, jotka globalisaation myötä ovat siirtyneet länsimaista Aasiaan, Makkonen kertoo.

Kotimaahan voi olla vaikea palata

Tulosten mukaan kuitenkin toimialojen nopea muutos yhdistettynä hyvin ala- tai maantieteellisesti erikoistuneeseen osaaminen voivat aiheuttaa uudenlaisia haasteita, kuten esimerkiksi etteivät työnantajat kotimaassa arvosta ulkomailla hankittua työkokemusta tai vaikeuden palata kotimaahan sopivien työtehtävien puuttuessa.

On kuitenkin paljon asioita, jotka saavat meidät jäämään, yhtälailla kuin asioita, joiden vuoksi haluaisimme heti lähteä. Sellaista se on täällä Kiinassa – jatkuvia ristiriitaisia tunteita. Mutta kaikki työmahdollisuudet ovat täällä, joita minulla ei olisi kotimaassani. En millään löytäisi vastaavia alani töitä sieltä. Täällä voin tarvittaessa löytää työtä parissa päivässä.” (Ranskalainen haastateltava Pekingissä)

Omaehtoista kansainvälistä uraliikkuvuutta on perinteisesti tutkittu länsimaalaisissa, kehittyneissä yhteiskunnissa. Sen sijaan uratutkimus kehittyvissä maissa kuten Kiinassa, on jäänyt vähemmälle huomiolle. Väitöskirjatutkimuksen tarkoituksena oli tarkastella länsimaalaisten työntekijöiden omaehtoisia työuria Kiinassa sekä länsimaalaisten työnantajien että työntekijöiden näkökulmasta. Samalla väitöstutkimuksen tulokset lisäävät ymmärrystämme omaehtoisista kansainvälisistä työurista, sekä urakokemuksiin liittyvistä haasteista ja mahdollisuuksista.

Haasteista huolimatta Makkonen kannustaa omaehtoiseen uraliikkuvuuteen tietyin varauksin:

On ensiarvoisen tärkeää jatkuvasti seurata, mitä ympärillä tapahtuu ja reagoida siihen. Taidot, jotka lähtiessä loivat kansainvälisiä uramahdollisuuksia, voivat olla auttamattomasti vanhentuneita palatessa. On siis itse huolehdittava oman osaamisen kehittämisestä ja ajantasaisuudesta, eikä luottaa siihen, että työnantaja panostaisi siihen.

Väittelijän tiedot

Paula Makkonen on syntynyt vuonna 1969 Mikkelissä ja asuu nykyään Espoossa. Hän kirjoitti ylioppilaaksi Urheilupuiston lukiosta Mikkelistä vuonna 1987 ja valmistui kauppatieteiden maisteriksi Jyväskylän yliopistosta vuonna 1998. Hän suoritti MBA-tutkinnon Lontoon South Bank Universityssä vuonna 1998 ja Master of Science -tutkinnon Wolverhamptonin yliopistosta Britanniasta vuonna 2000.

Makkonen on tehnyt pitkän työuran kansainvälisissä työtehtävissä esimerkiksi Idemin, Savcor Groupin ja Pöyryn palveluksessa.

Väitöstiedot

KTM Paula Makkosen johtamisen alaan kuuluva väitöstutkimus “Self-initiated expatriate careers as resources, fit and actions” tarkastetaan perjantaina 27.5.2016 klo 12 Vaasan yliopiston Kurten -auditoriossa (C203, Tervahovi).

Vastaväittäjänä tilaisuudessa toimii professori Maike Andresen (University of Bamberg, Saksa) ja kustoksena professori Vesa Suutari Vaasan yliopistosta.

Korkearesoluutioisen kuvan väittelijästä voi tilata yliopiston viestinnästä, viestinta@uva.fi.

Vaasan yliopisto kouluttaa vastuullisia johtajia ja asiantuntijoita tulevaisuuden tehtäviin. Tutkimuksen strategiset painoalat ovat energia, johtaminen, monikielisyys ja rahoitus. www.uva.fi

 

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Kolmen soinnun maisterit Vaasasta – Klamydia

“Me ei tosiaan olla ainoastaan pala Eurooppaa, vaan jotain kaunista, jota ei koskaan myydä saa”. …

Vastaa