Strømpris Kalkulator | Forbrukslån | Beste Luft til Luft Varmepumpe | Vastamelukuulokkeet | Forsikringer | Husalarm | Beste Kredittkort Fordeler | Mobilselskaper 2019
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Näe syvemmälle Vaasaan: Pienpainatteet kertovat historiasta

Näe syvemmälle Vaasaan: Pienpainatteet kertovat historiasta

Pienpainatteet eli tulitikkuetiketit, karamellipaperit, muut käärepaperit, käsiohjelmat, tupakka-askit, limonadipullojen etiketit, osakaekirjat erilaiset piletit ja poletit ja muut vastaavat pienpainatteet ja rahanvastikkeet ovat tärkeä osa arjen estetiikkaa ja kaupunpin kehitystä, mutta myös sosiaali ja taloushistoriaa. Esimerkiksi Tampaereen Finlaysonilla oli oma raha. Oliko Vaasan Puuvillalla jotain vastaavaa?
Toivon että joku nuori ja innokas keräilijä perustaisi facebookryhmän, joka keskittyisi tähän lähes unohdettuun kulttuurin alueeseen. Otsikkokuvan leipomo oli Palosaaren suosituin. Vanhan tarinan mukaan leipomo jakoi pula-aikana ihmisille ilmaista hätäleipää.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Ensimmäinen kaupunkiblogi

Perustin kesällä 2003 ilmeisesti Suomen ensimmäisen kaupunkiblogin nykyaikaisessa mielessä. Blogi on nimeltään Plokkaa. Perustin sen …

Vastaa