Strømpriser Sammenligning 2019 | Beste Refinansiering | Hva gjør en Elektriker | Speil | Forsikringsselskap | Alarmer | Kredittkort med lavest Rente | Sammenlign Boliglån

Minna Ekman

Painokankaista akvarelleihin

Minna Ekman (28) Galleria Risto Helin.
Raastuvankatu 25

Vaasalainen Minna Ekman myöntää että nuoren taiteilijan tie on kivikkoinen. "Vaikka mieli tekisi, niin vapaaksi taiteilijaksi ei uskalla heittäytyä".

-Säännöllinen kuukausipalkka auttaa ainakin omakotitalon laskujen maksamisessa, sanoo Vaasan kaupungin kotiavustajana toimiva Minna.

Minnaa riivaa kuitenkin sama ähky kuin kaikkia muitakin luovia kuvantekijöitä. Mielen kuvat on saatava myös kankaalle ja akvarellipaperille.

-Olen harrastanut maalaamista 13- vuotiaasta. Välillä on ollut pieniä taukoja mutta sitten kangas ja paperi ovat taas vetäneet puoleensa.

Nyt vuosien uurastus ja opinnot ovat kaikkien nähtävissä Galleria Taide ja kehyksen taiteilijahuoneessa. Esillä on vajaat kolmekymmentä akvarellia ja kangaspainatusta. Akvarellit ovat pääasiassa nopeasti märälle akvrelipaperille maalattuja kukka-aiheita ja kangaspainatteet aistikaita oksia.

Varsinkin kangaspainatteet herättävät kiinnostusta. Ne on tehty kahdella seulalla.

-Opin tekniikan Seinäjoen ammattikorkeassa, mistä valmistuin artenomiksi 2006 Jurvan taidekoulun jälkeen, sanoo Minna. Nyt esillä olevat painatteet on tarkoitettu tauluiksi. Minna myöntää että on joskus ajatellut myös metritavaran tekemistä tai lisenssioimista, mutta asia ei toistaiseksi ole ollut ajankohtainen.

Saamastaan opista huolimatta Minna Ekman myöntää olevansa taiteilija itseoppinut mutta muistaa samaan hengenvetoon kiittää kouluaikaisia opettajiaan Maire Ruotsalaista ja Tuija Arina-Sundellia.

Minna lupaa tehdä kangaspainatteita asiakkaan valitsemalle pohjalle ja värillä. Aistikkaat kuvat sopivat hyvin varsinkin nuorekkaaseen kotiin.

Näyttly on avoinna toukokuun loppuun saakka.

About Toimitus

Check Also

Vaasassa kehitettiin maaginen seikkailupeli

Magis – Maaginen seikkailu -pelin on kehittänyt Vaasanseudun mielenterveysseura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen sekä …

Vastaa