Billig Strøm | Beste Refinansiering | Verdivurdering av Bolig på Nett | Billig Varmepumpe | Forsikringsselskap | Husalarm | alle kredittkort i norge | Mobilselskaper 2019
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Mahdollisuuksien tori

Mahdollisuuksien tori

Tänä vuonna Mahdollisuuksien torilla vierailee kenialainen maasai-ryhmä Il Murran, joka esittää perinteistä a cappella laulua. Ryhmä koostuu kuudesta maasaista. Maasai-ryhmän lisäksi Mahdollisuuksien tori tarjoaa lisää monikulttuurista ohjelmaa.

Maailmankuvat kiertoon Vaasassa!

Lauantaina 19.5. klo 9-14 Vaasan tori muuttuu monikulttuuriseksi ja värikkääksi Mahdollisuuksien toriksi! Tämä jokavuotinen tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran Vaasassa 1986 ja tapahtuma kasvaa vuosi vuodelta.
Mahdollisuuksien tori on ilmainen koko perheen tapahtuma.

Mahdollisuuksien torilla esittäytyy koko järjestömaailman kirjo. Tapahtuman pääjärjestäjänä on Vaasan kehitysmaaseura ry ja torilla esittäytyy noin 25 kansalaisjärjestöä ja yhdistystä Maan ystävistä Marttoihin. Järjestöt ja muut toimijat tuovat tapahtumassa esille köyhyyden ja epätasa-arvon syitä ja kertovat, mitä jokainen voi tehdä näiden poistamiseksi. Mausteena on eri maiden kulttuuria ja herkkuja. Jotkut järjestöt myyvät tuotteitaan ja tarjoavat pientä purtavaa.

Tänä vuonna Mahdollisuuksien torilla vierailee kenialainen maasai-ryhmä Il Murran (http://www.ilmurran.com) , joka esittää perinteistä a cappella laulua. Ryhmä, joka koostuu kuudesta maasaista, on Suomessa esiintymässä Maailma kylässä-festivaalilla. Maasai-ryhmän lisäksi Mahdollisuuksien tori tarjoaa lisää monikulttuurista ohjelmaa.

Tito Urrutia tuo etelä-amerikkalaisia säveliä, V-dex on vaasalainen hiphop-yhtye, jolla on juuret Sudanissa ja Eric Mushendwa & Jan Holm tulevat esittämän erilaisia reggae yms. kappaleita. Nautia voi myös muista erilaisista esityksistä, kuten perinteistä uzbekistanilaisesta kansantanssista, thaimaalaisesta temppelitanssista, sekä modernista tanssista, jota esittää ryhmä nuoria tanssijoita.

Teemana lapset

Tänä vuonna Mahdollisuuksien torien yhteisenä teemana on kehitysmaiden lapset ja köyhdyttäminen.

Köyhdytetyt ovat niitä ihmisiä eri puolilla maailmaa, joilla ei ole mahdollisuutta turvata toimeentuloaan. Syynä ovat kansalliset ja kansainväliset rakenteet, jotka aiheuttavat kehitysmaissa köyhyyttä ja ylläpitävät sitä. Tällaisia rakenteita ovat esimerkiksi sukupuolinen syrjintä, maanomistuksen keskittäminen, ulkomaisia yrityksiä suosiva talouspolitiikka tai rikkaita maita suosivat maailmankaupan sopimukset.

Lisätietoja

Jenny Ingman, 050 563 2557
Kristian Dorra
040 776 1798
Mahdollisuuksien toriverkostosta laajemmin Kepasta;
Terhi Summa 040-761 8925

http://www.mahdollisuuksientori.fi

About Toimitus

Check Also

Vanhan-Vaasan historia

Vaasan historia alkaa 1300-luvun alkupuolella, jolloin Norrlannista saapuneet merenkävijät nousivat maihin Merenkurkun itäpuolisilla metsäisillä saarilla. …

Vastaa