Beste Strømleverandør | Penger på Dagen | Verdivurdering av Bolig på Nett | Beste Eiendomsmegler | Billigste Forsikringsselskap 2019 | Tyverialarm | Beste Rabatt Kredittkort | Billigste Boliglån

Maakuntakeskus kisa

Sanomalehti Ilkka julkaisi torstaina 10 huhtikuuta 2008 etusivullaan näyttävän 6 palstan kuvan ja jutun, joka oli otsikoitus: ”Seinäjoen keskustaan tulossa valtava kauppakeskuskortteli”.

Vaasaa päin näköä voimalla

Ilkan kauppakeskusjutun mukaan eteläpohjalainen suursijoittaja Jaakko Keskinen kumppaneineen aikoo panna tuulemaan Seinäjoen ydinkeskustassa. Rautatieaseman edustalle Pohjolan kortteliin nousee kahdeksankerroksinen kauppakeskus parkkitaloineen. Kokoa hankkeella on 35 000 neliötä.

Iso juttu Seinäjoelle mutta sen voi näyttävyytensä vuoksi kokea myös heitoksi Vaasaa vastaan vaikka hankkeen koko on vain n. 20-30 % Vaasaan suunnitteilla ja rakenteilla olevista kauppakeskuksista.

Seinäjoen kauppakeskusjutussa korostetaan parkkiratkaisujen merkitystä koko Seinäjoen liike-elämälle. Vaasassa on parkkkiratkaisut tabu. Tosin on tiedossa että noin kuukauden kuluttua tapahtuu tälläkin rintamalla Vaasassa jotain todella merkittävää

Toimittaja Annukka Latvalan kirjoittamassa jutussa iloitaan menestyksestä vilpittömästi. Mieleen tulee että ilo on ollut yhteinen koko toimitukselle, koska juttu on myös näyttävä todiste siitä että Seinäjoki kehittyy nopeasti todelliseksi maakuntakeskukseksi.

Toinen havainto on että toimittaja Latvala on niellyt kaiken, mitä hänelle on syötetty kakistelematta. ilman minkäänlaista kritiikkiä.

Maakuntakeskus

Seinäjoella osataan se, mitä Vaasan virkamiehet eivät ole koskaan osanneet. Toiminta on kuin suoraan kepun strategiaohjeista. Pienin askelin kohti päämäärää. Keinoina ovat toden ja hämäyksen luova kombinaatio.

Näyttääkin vahvasti siltä että Vaasa on jo hävinnyt kisan maakuntakeskuksen sijoituspaikasta. Vaasalaiset virkamiehet etunenässä Timo Martonen, Tapio Ivakko, Eija Muttonen-Mattila ja Heikki Vehkaoja ovat ylimielisellä käyttämisellään jakaneet kaikki ässät ja jokerit seinäjokisille kollegoilleen.

Kun kuvioon vielä liittyy vaikkapa terveydenhuollon ja vanhustenhuollon yksityistäminen, merkitsee tämä keskeisten sairaalatoimintojen siirtymistä Seinäjolle. Sama kehitys on monella muullakin alueilla.

Paikalliset valtuutetut ja luottamusmiehet seuraavat kehitystä huuli pyöreinä mutta eivät älyä, mistä on kysymys.

Vaasa saattaa näyttää kaupungilta, ainakin vielä mutta on todellisuudessa menettämässä viimeisetkin mahdollisuutensa maakuntakeskukseksi niin hallinnollisesti kuin ympäristön asukkaiden mielissä.

Seinäjoki rules.

Keskusteluun

About Toimitus

Check Also

Vaasassa kehitettiin maaginen seikkailupeli

Magis – Maaginen seikkailu -pelin on kehittänyt Vaasanseudun mielenterveysseura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen sekä …

Vastaa