Strømkalkulator | Lånekalkulator Forbrukslån | Halvin Sähkö 2019 | Elektriker pris 2019 | Forsikringsselskaper | Boligalarm | Beste Kredittkort med Rabatter | Billigste Mobilabonnement
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Luontoelokuvien tietokanta Vaasaan

Luontoelokuvien tietokanta Vaasaan


Luontoelokuvien tietokanta avattu Vaasassa

Alueellisen elokuvakulttuurin edistämistyön lisäksi Elokuvakeskus Botnia erikoistuu luonto- ja ympäristöaiheiseen elokuvaan. Erikoistumisen edellyttämänä tavoitteena on edistää luonto- ja ympäristöpainotteisen elokuvan näkyvyyttä ja saatavuutta.

Elokuvakeskus on toteuttanut Nature Film Net (NFN) -tietokantapalvelimen verkkoon, joka keskittyy luontoelokuviin. Hanke parantaa luontoelokuvien asemaa, tiedonvälitystä ja saatavuutta.

Projektin suunnittelutyö käynnistyi vuosi sitten, ja toteuttaminen mahdollistui, kun opetusministeriö myönsi hankkeelle projektitukea kesällä 2007.

Nature Film Netin on suunnitellut Ilkka Salomäenpää, joka on yhdessä Elokuvakeskus Botnia ry:n puheenjohtaja Vesa Heinosen kanssa vastannut projektin toteuttamisesta. Vaasalainen Anna Swanljung on tehnyt tietokannassa nyt olevien elokuvien sisältölistauksen ja Perttu Piirto Tampereelta on vastannut teknisestä toteutuksesta ja graafisesta käyttöliittymästä.

Nature Film Netin julkaisupäivä oli 1.3.2008, jonka jälkeen siihen voi tutustua osoitteessa: http://www.naturefilm.net

Tietoa luontoelokuvista

Nature Film Net sisältää tietoa luontoelokuvista. Palvelimen käyttökielet ovat englanti ja suomi, ja sen käyttö on ilmaista. Palvelimeen ei vaadita rekisteröintiä. Tietokannasta voidaan hakea elokuvia tekijän nimen, tuotantoyhtiön nimen tai valmistumisvuoden perusteella.

Luontoelokuvaprofilointi ja tiedonhaku ottavat huomioon asioita, joita ei tavallisesti huomioida elokuvissa tärkeinä. Luonto- ja ympäristöaiheisessa elokuvassa kuitenkin esimerkiksi sisältöaiheen, kuvatun vuodenajan, sekä tapahtumamaan tai -maanosan perusteella hakeminen on erittäin oleellista.

Lisätietoja: Vesa Heinonen,
vesa.heinonen@vaasa.fi,
puh 040-775 5077

Klas Fransberg
vt toiminnanjohtaja

About Toimitus

Check Also

Vaasassa kehitettiin maaginen seikkailupeli

Magis – Maaginen seikkailu -pelin on kehittänyt Vaasanseudun mielenterveysseura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen sekä …

Vastaa