Strømpriser | Forbrukslån Test 2019 | Halvin Sähkö | Taksering av Båt | Beste Forsikringsselskap | Boligalarm Test | Kredittkort med lavest Rente | Beste Mobiltelefon
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Liikenneturvallisuuspäivä

Liikenneturvallisuuspäivä

Liikennetoimittaja Timo Koskisen laatimassa ja juontamassa päivän
ohjelmassa on taas monia haastateltavia.

Liikenneturvallisuuspäivä Wasalandiassa

Wasalandian Liikennemaassa on ensi viikon tiistaina 29.5. Vaasan koululaisten Liikenneturvallisuuspäivä nyt jo 10. kertaa. Kello 11-14 on tuhtia asiaa mm. polkupyöräilystä, mopoilusta, mopokortista, vesiliikenteestä, turvavyön- ja kypärän käytöstä, mikroautoilu- ja radio-ohjattavien autojen harrastuksesta, ralli- ja rata-autoilusta sekä motocross-koulusta.

Jo perinne

Wasalandian toimitusjohtaja Hannu Hellman on hyvillään, että vuosittainen Liikenneturvallisuuspäivä voidaan taas järjestää ja nyt jo kymmenettä kertaa. Tapahtumapäivään on osallistunut aiemmin jopa 1000 koululaista.

– Siitä on tullut meille ja kouluillekin ”perinnepäivä”, jota varmasti ala-asteen koululaiset ja opettajatkin kovasti odottavat. Se on saanut hyvää palautetta opettajilta, koska koululaiset saavat ennen kesälomaansa paljon hyödyllistä tietoa liikenteestä.

Hellman myöntää, että liikennepäivä tarjoaa "monta kärpästä yhdellä iskulla". Pääsee huvittelemaan, saa tärkeää liikennetietoutta maa- ja vesiliikenteeseen, voi tutustua eri harrastelajeihin ja sekä osallistua suosittuun liikenneturvallisuuskyselykilpailuun, jossa on taas upeat palkinnot.

Satoja pyöriä

Myös Liikenneturvan yhteyspäällikkö Heli Lintamo on hyvillään kun vuosittainen hieno traditio taas järjestetään. Pyöräily paikan päälle on tärkeä koulun liikennekasvatusmuoto. Mahtava näky, kun satoja pyöriä a pyöräilykypäriä on huvipuiston pihassa, hän sanoo.

– Uskon, että koulut valmistautuvat varmasti hyvin liikenneturvallisuuspäivän matkaan, esimerkiksi luokan pyöräretki-oppaan ohjeita ja vinkkejä noudattaen, sanoo Lintamo.

– Itse tapahtumassa on hienoa nähdä lasten ja nuorten aito kiinnostus liikenneasioihin. Vaikka he kiirehtivät laitteesta toiseen, pysähtyvät silti myös liikenneturvallisuuspaikalle ja saavat tärkeää
tietoa liikenteestä sekä osallistuvat myös liikenneturvallisuuskyselykilpailuun.

Kokeiltavana mm. aiempina Liikenneturvallisuuspäivinä suuren suosion saanut pyörähdysauto, jossa voi todeta, kuinka tärkeää on käyttää turvavyötä. Näytteillä Liikkuvan poliisin moottoripyörä, TK-Motorin moposkoottereita, Vaasan Urheiluautoilijoiden ajokalustoa. Sunrice Cruisers tuo paikalle upean yli viisimetriä pitkän lasten kiihdytysauton JuniorDragsterin ja kaksi upeaa jenkkiautoa, Botnia Dirt Ridersin jäsenten motocrosspyöriä ja paljon muuta.

Liikenneturvallisuuspäivässä ovat mukana: Wasalandia, TEEKOOTEE -viestintä, Liikenneturva, Polkupyörän lahjoittaja Oy MySports Ab, Vaasan Urheiluautoilijat, TK-Motor, Sunrise Cruisers, Botnia Dirt Riders, Liikkuvan poliisin Vaasan yksikkö, Vaasan järjestyspoliisi, Liikennekoulu Rönn, Nykterhetsförbundets FSN-MHF, Viihdekolmio.

10-vuotisjuhlavuonna kaikkien liikenneturvallisuuskyselyyn vastanneiden kesken arvotaan vaasalaisen Oy MySports Ab:n lahjoittama 739 euron arvoinen 17 tuuman Kona Blast maastopolkupyörä. Lisäksi arvotaan Liikenneturvan ja Tähtipyörä Oy:n lahjoittamia pyöräilykypäriä ekä viisi vapaalippua Kylpylään ja Wasalandiaan.

About Toimitus

Check Also

Vaasalaisia perinteitä ja herkkuja

Vaasalaiset voivat olla ylpeitä omista perinteistä ja herkuista ja moni saapuukin Vaasaan juuri kokemaan näitä. …

Vastaa