Billig Strøm | Hva er Forbrukslån | Laserklinikk | Beste Bensinkort | Forsikringsselskaper | Hyttealarm | Boligalarm Pris | Boliglån Rente
Home / Kolumnit / Lääkärivaje rassaa Vaasaa

Lääkärivaje rassaa Vaasaa

Vaasalaiset tarvitsevat valinnanvapauden

Lääkäriliiton tekemän kyselyn tulokset terveyskeskusten lääritilanteesta 5.10.2016 kertovat, että ylivoimaisesti suurin lääkärivaje sairaanhoitopiireistä oli Vaasan sairaanhoitopiirissä eli 17,8 prosenttia. Vaasan terveyskeskuksessa vaje oli 17 lääkäriä eli neljänneksen verran.

Hammashoidossa on yhtä huono tilanne. Tämä tilanne on jatkunut niin pitkään, että se osoittaa, että kaupunki ei pysty sitä korjaamaan.

Vaasassa ei ole lääkäri- eikä hammaslääkäripulaa, jos lasketaan yksityinen puoli mukaan. Hyvätuloiset ovat voineet jo valita esimerkiksi Mehiläisen, Lääkäritalon tai Promedin hoitopaikakseen ja joukosta yksityisiä hammaslääkäreitä.

Kielitaito-ongelmakin voitaisiin hoitaa joustavasti. Lääkäritaloissa ei kaikkien lääkärien tarvitsisi osata molempia, suomea ja ruotsia. Joidenkin kielitaitoon voisi sisältyä venäjä, somali, arabia, englanti, albania tai farsi.

Muuten, kun kävin viimeksi terveysasemallani, niin minua palveli Seinäjoelta muuttanut miellyttävä naislääkäri, joten saatoin selevittää vaivani selevällä Lapuan murtehella.

MARKUS E. MYLLYMÄKI

Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Työssäkäyntialue luonnollinen kuntaraja

Vaasa ja Mustasaari yhteen Matti Vanhasen hallitus esitti, että kunnat suurennettaisiin työssäkäyntialueitten suuruisiksi. Väestöpohjaltaan suuremmat …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *