Home / Kolumnit / Lääkärivaje rassaa Vaasaa

Lääkärivaje rassaa Vaasaa

Vaasalaiset tarvitsevat valinnanvapauden

Lääkäriliiton tekemän kyselyn tulokset terveyskeskusten lääritilanteesta 5.10.2016 kertovat, että ylivoimaisesti suurin lääkärivaje sairaanhoitopiireistä oli Vaasan sairaanhoitopiirissä eli 17,8 prosenttia. Vaasan terveyskeskuksessa vaje oli 17 lääkäriä eli neljänneksen verran.

Hammashoidossa on yhtä huono tilanne. Tämä tilanne on jatkunut niin pitkään, että se osoittaa, että kaupunki ei pysty sitä korjaamaan.

Vaasassa ei ole lääkäri- eikä hammaslääkäripulaa, jos lasketaan yksityinen puoli mukaan. Hyvätuloiset ovat voineet jo valita esimerkiksi Mehiläisen, Lääkäritalon tai Promedin hoitopaikakseen ja joukosta yksityisiä hammaslääkäreitä.

Kielitaito-ongelmakin voitaisiin hoitaa joustavasti. Lääkäritaloissa ei kaikkien lääkärien tarvitsisi osata molempia, suomea ja ruotsia. Joidenkin kielitaitoon voisi sisältyä venäjä, somali, arabia, englanti, albania tai farsi.

Muuten, kun kävin viimeksi terveysasemallani, niin minua palveli Seinäjoelta muuttanut miellyttävä naislääkäri, joten saatoin selevittää vaivani selevällä Lapuan murtehella.

MARKUS E. MYLLYMÄKI

Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa