Strømpris Kalkulator | Forbrukslån Billigst | Billige fliser 2019 | Miniläppäri | Barneforsikring | Boligalarm | Kredittkort med Rabatter | Billigste Boliglån

Kuntalaisaloite


Tee kuntalaisaloite

Kaikkien oiikeus
Kunnan asukkaalla on kuntalain mukaan oikeus tehdä kunnalle aloitteita sen toimintaa koskevissa asioissa. Aloite saa olla sisällöltään ja muodoltaan vapaamuotoinen, kunhan siitä selviää, mitä aloitteella halutaan esittää.

Aloite toimitetaan sille viranomaiselle, jonka toimialaan asia kuuluu. Aloitteen tekijä saa sähköpostilla tiedon aloitteen saapumisesta kaupungille ja viimeistään kahden viikon kuluttua tiedon siitä kuka asiaa valmistelee ja mikä on aloitteen arvioitu käsittelyaika.

Valmistelijalta voi kysyä aloitteen etenemisestä. Vastauksen aloitteeseen saa sen jälkeen kun aloite on käsitelty

Helppoa ja interaktiivista.

Mene Vaasan kaupungin nettisivulle osoitteeseen http://www.vaasa.fi ja klikkaa kohtaa Sähköinen asiointi >> Asian vireillepano sähköisesti >> Uusi käyttäjätunnus (ellet jo ole rekisteröitynyt). Täytä rekisteröintilomake ja klikkaa itsesi pavleluun.
Nyt voit ryhtyä asioimaan sähköisesti ja täyttää kuntalaisaloite lomake. Lomakkeeseen tulee ainoastaan otsikko ja vapaamuotoinen teksti aloitteen sisällöstä. Siinä kaikki.

Foorumi kerää kansalaisaloitteet

Vaasalaisia.info foorumilla on avattu ketju ”Tein kuntalaisaloitteen”. Ketjuun toivotaan keskustelua ja kopioita kansalaisaloitteista. Näin vaasalaiset pysyvät ajan tasalla aloitteista ja samalla voidaan seurata miten kuntalaisaloitteet etenevät kunnan rattaissa.

Samalla asiaa käsittelevät viranomaiset saavat tietoa siitä, mitä lisänäkökohtia aloitteeseen voi liittyä. Elektroninen kuntalaisaloite on merkittävä osa tämänpäivän e-demokratiaa. Kuntalaisaloite on jokaisen kuntalaisen oikeus, jota kannattaa käyttää hyväkseen.

Keskustelu aiheesta:

About Toimitus

Check Also

Vaasassa kehitettiin maaginen seikkailupeli

Magis – Maaginen seikkailu -pelin on kehittänyt Vaasanseudun mielenterveysseura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen sekä …

Vastaa