Strømpriser Sammenligning | Rimeligste Forbrukslån | Plenklipping | Rørleggerfirma | Betalingsforsikring | Boligalarm | Kredittkort Liste | Beste Telefonabonnement 2019

Kondis


Senioreille palvelutalo keskustaan

Kondis on tässä perspektiivipiirroksessa suunnileenkeskellä.

Halpa-Hallin ja ns. Black Jackin väliin suunnitetteilla oleva seniorikansalaisten palvelukokonaisuus, Kondis, sai merkittävän lisäpotkun kun hanke voitti yhtenä kolmesta pohjalaisesta hankkeesta arvostetun Venture Cup osakilpailun. Venture Cup on kaikille avoin kolmivaiheinen liiketoimintasuunnitelmakilpailu. Kilpailu pyrkii kannustamaan uusien kasvuyritysten syntymistä Suomeen. Palkinto jaettiin eilen.

Osakilpailun voitto merkitsee Kondis-hankkeelle valtakunnallista huomiota ja arvostusta, uskoo arkkitehti Eeku Strahl. Kaksi kolmasosaa Black Jack kiinteistöä hallitsevan Star Softin toimitusjohtaja Pentti Tarpio on samaa mieltä.

Uudentyyppistä senioriasumista

Nyt palkitun senioriasumisen palvelutalokonseptin ovat ideoineet optikko Anssi Panula ja arkkitehti Eeku Strahl. Kondis-palvelutaloa suunnitellaan Vaasan ydinkeskustaan. Halpa-Hallin, Radissonin ja Astorin korttelin keskelle. Kondis on kolmikerroksinen lasirakennus, johon tulee 150 korkeatasoista asuntoa. Pohjakerroksen ytimessä on kauppakuja, jonka varteen tehdään tilat palveluyrityksille. Panula ja Strahl asuvat Seinäjoella.

Strahlin mukaan senioreiden palvelukokonaisuuteen saavat muuttaa vain yli 55-vuotiaat. Eeku Strahl arvelee, että palvelukeskukseentulevan asunnon saa omakotitalon hinnalla.

Hankkeen rakennuskustannukset ovat noin 43- 46 miljoonaa euroa. Hankeen suunnittelu on siinä vaiheessa, että kaavaa valmistellaan. Sekä Tarpio että Starh uskovat että voitto nopeuttaa yhteistyötä Vaasan kaupungin kanssa.

Ilkka-lehden mukaan Panula ja Strahl uskovat, että Suomessa olisi tarvetta jopa sadalle vastaavalle palvelutalolle. He ovat luonnostelleet vastaavaa kokonaisuutta myös Seinäjoelle Epstorin ja Torikeskuksen väliin. Idea ei kuitenkaan ottanut tulta.

Tarpio mielissään

-Olen mielissäni siitä, että valtakunnallisesti on nyt tultu siihen tulokseen että kysmys on merkittävästä hankkeesta. Senioriasumisen palvelukonsepti on alusta alkaen kuulunut suunnitelmiimme, sanoo Tarpio.

Venture Cup

Panulan ja Eeku Strahlin idea kuuluu Venture Cupin hyvinvointi ja teknologiateemaan. Venture Cup on kaikille avoin kolmivaiheinen liiketoimintasuunnitelmakilpailu. Suomessa kilpailu järjestetään kaudella 2005-2006 kuudetta kertaa yhteistyössä yliopistojen, ammattikorkeakoulujen, teknologiakeskusten ja yrityshautomoiden kanssa. Päätukijat ovat kauppa- ja teollisuusministeriö, TEKES ja McKinsey&Company.

Venture Cup kannustaa uusien kasvuyritysten syntymistä Suomeen liiketoimintasuunnitelmakilpailun lisäksi Venture Cup järjestää maksuttoman yrittäjyyskoulutusohjelman.

Vaasassa kilpailun järjestävät tahot ovat: Vaasan yliopisto, Svenska handelshögskolan i Vasa,Åbo Akademi i Vasa, Vaasan ammattikorkeakoulu, Svenska yrkeshögskolan, Länsi-Suomen muotoilukeskus Muova ja Teknologiakeskus Oy Merinova Ab.

Keskustelu jatkuu foorumissa:

Mitä ajattelet, olisiko aika jo kypsä tämäntyyppiselle palvelukonseptille?

About Toimitus

Check Also

Vanhan-Vaasan historia

Vaasan historia alkaa 1300-luvun alkupuolella, jolloin Norrlannista saapuneet merenkävijät nousivat maihin Merenkurkun itäpuolisilla metsäisillä saarilla. …

Vastaa