Strømpriser 2019 | Forbrukslån på Dagen | Kulutusluotto 2019 | Varmepumpe Test | Hesteforsikring | Boligalarm | Beste Bensinkort | Billigste Mobilabonnement
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Kolmikulmainen hotellitorni Vaasan keskustaan

Kolmikulmainen hotellitorni Vaasan keskustaan

Scandicille kolmikulmainen tornitalo Vaasaan

Vaasan keskustan profiili muuttuu

68-huoneisen Scandic Vaasa -hotellin laajennustyöt käynnistetään Airaksinen Capitalin toimesta heti Kantaraelliksen tiloihin tulevan Scanadickin avaamisen jälkeen. Hotellin edustalla sijaitsevalle tontille rakennetaan tornitalo, mikä kaksinkertaistaa huonemäärän ja lisää kokous- ja kongressikapasiteettia 400 neliöllä.

Laajennustyöt saadaan valmiiksi vuoden 2017 loppuun mennessä. Uusi Scandic tukee hyvin nykyistä kävelykeskustaa ja tuo alueelle uutta sykettä. Suunnitelmissa on myös tunnelin rakentaminen asemaparkkiin ja parkin korottaminen yhdellä kerroksella sekä mahdollisesti, jos lupa heltiää, katetun yhteyden luominen kolmiotalon ja uudistetun Scanadickin välille.

Tässä kannattaa huomioida, mitä Pekka Airaksinen sanoi vaasalaisia infolle joulukussa 2005:

-Näin merkittävä hanke, näin merkittävällä paikalla vaikttaa tietysti kaikkeen ympärillä. Kaikki pitää sovittaa kokonaisuuteen. Valmistuttuaan aikanaan tällainen tornitalo tulee vaikuttamaan myös kaupungin profiiliin, pohtii Airaksinen.

Pekka Airaksisella on selkeä visio siitä millaiselta Vaasan asemanpuoleinen osa tulee näyttämään muutaman vuoden kuluttua.

-Kun lähivuosien jalankulkija kävelee kävelykatua kohti asemaa, hän voi valita uuden linja-autoaseman joka tulee sijaitsemaan maasillan alla, hän voi valita perinmteisen rautatieaseman tai jatkaa matkaa radan alitse ja puiston halki Olympia kortteliin tai vanhan linja-autoaseman alueelle.

-Vanhan linja-autoaseman ympäristö tulee sekin muuttumaan. Mutta sen suhteen meillä ei ole suunnitelkmia.”

Kaukaisena haaveena tulee tietysti olla, että Rewell Centeristä pääsee pikkukengissä ja jakkupuvussa Wasa Stationille.

Avainlukuja laajennukselle

-8 kerrosta

-Katutasolle liiketilaa n. 300 m2

-6 krs Scandic laajennus

7-8 krs Airaksinen Capital

-400 m2 Kokoustilaa + kuntosali Postitalon puolelle

-Rakennuskustannukset noin 11,5 milj.

Tavoitteena että rakennus valmis 12/2017

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Vaasassa kehitettiin maaginen seikkailupeli

Magis – Maaginen seikkailu -pelin on kehittänyt Vaasanseudun mielenterveysseura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen sekä …

Vastaa