Solcelleanlegg | Forbrukslån Sammenligning | Varmepumpemerker | Halpaa Sähköä | Vardia Forsikring Erfaringer | Boligalarm | Kredittkort for Studenter | Sammenlign Boliglån

Kilometrikorvaukset

Huijasivatko virkamiehet suuren summan
väärennetyillä kilometrikorvauksilla?

Oiva Lehtonen (Pro-Vaasa) pani tutkimuksiin vauhtia

Kaupunginvaltuutettu Oiva Lehtonen (Pro Vaasa) huomasi lähes vuosi sitten, että Vaasan kaupungin katu- ja vihertoimen kunnossapito-osaston viiden esimiehen kilometrikorvauksissa saattaa olla rahastuksen makua. Nyt asiaa on selvitetty kaupungin sisäisessä tutkinnassa. Asian antamisesta poliisille päätetään tänään.

-Meillä on tänään kokous , johon osallistuvat apulaiskaupunginjohtaja Heikki Lonka, kaupungin sisäinen tarkastaja Harri Honkanen, Oiva Lehtonen ja Heikki Lamminmäki (Pro-Vaasa) ja mahdollisesti kaupunginjohtaja Markku Lumio. Jos kaupunginjohtaja Lumio tai kaupungin lakimies Matti O. Vironmäki eivät tutkimuspyyntöä tee, niin minä teen sen, sanoo Lehtonen.

Lehtosen mukaan yksi epäillyistä esimiehistä ajoi vuonna 2004 työnsä puolesta 27 500 kilometriä ja nosti niistä kilometrikorvaukset. Tämä on noin 280 kertaa enemmän kuin normaaliksi laskettu ajo työtehtävissä. Koko epäillylle joukolle kertyi viime vuonna ajokilometrejä noin 100 000. Ihmetystä herättää myös se, että katu- ja vihertoimen kunnossapito-osaston 40.000 euron vuosibudjetti ei ole enää vuosiin riittänyt, vaan momentille on haettu lisää rahaa.

Nyt malttia

Oiva Lehtonen ei halua vielä ennen kokousta sanoa asiasta enempää, vaan pyytää odottamaan. Sen verran Lehtonen suostuu kertomaan että tutkimukset käynnistyivät asiasta noin puoli vuotta sitten kun Vaasan kaupunki piti budjettikokousta Härmän kuntokeskusksessa.

-Pyysin silloin kaupunginkamreeria ottamaan asiasta selvän, sanoo Lehtonen.

Useita tutkimushaaroja

vaasalaisia.info sivuston saaman ulkopuolisen vihjeen mukaan kilometrikorvausten lisäksi Vaasan kaupungin vihertoimen kunnossapito-osaston tutkimusasiassa on muitakin tutkimushaaroja, joista yksi koskee työtehtävien kilpailuttamista. EU-määräysten mukaan työtehtävät on kilpailutettava jos työn arvo on enemmän kuin 2000 euroa. Näin on tapahtunut vain poikkeustapauksissa.

Huomenna siis olemme viisaampia, jos olemme.

Lisää aiheesta foorumissa:

About Toimitus

Check Also

Vaasassa kehitettiin maaginen seikkailupeli

Magis – Maaginen seikkailu -pelin on kehittänyt Vaasanseudun mielenterveysseura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen sekä …

Vastaa