Billigst Strømleverandør | Søke Forbrukslån | Billige mosaikkfliser | Internettleverandører | Billigste Forsikring | Tyverialarm | Kredittkort | Mobilselskaper
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Kerrostalo näyttelykäyttöön asuntomessuilla

Kerrostalo näyttelykäyttöön asuntomessuilla

Rakennusneuvos Antti Ruostetniemi sanoo että Loft-talossa on näyttelykerroksessa 7 betonivalmista asuntoa, joiden korkeus on parhaimmilaan 5,30 metriä. Näitä sekä ylemmissä kerroksissa olevia tiloja voidaan käyttää näyttelytarkoituksiin.

Kerrostalo täynnä taidetta

Viime lauantaina 1.3 taiteilija Risto Jalonen ehdotti vaasalaisia.info blogissa että Suvilahden koulussa voitaisiin järjestää Asuntomessujen aikana pohjalaista- ja vaasalaista kuvataidetta esittelevä näyttely. Jalonen ilmouttautui korvausta vastaan näytelyn pystyttäjäksi.

Idea herätti välittömästi ison keskustelun sivuston foorumissa. Hyvin nopeasti keskustelijat pääsivät melkoiseen yksimielisyyteen siitä että mahdollinen näyttely olisi vietävä messualueelle. Sunnuntai iltapäivällä tilanne muuttui melko dramaattisesti kun rakennusneuvos Antti Ruostetniemi ilmoitti että alueella sijaitsevan Lof-talon betonuivalmiit huoneistot voitaisiin antaa näyttelykäyttöön.

Jos se sopii messuorganisaatiolle

-Jos se sopii messuorganisaatiolle, niin meillä (Loft-talon rakennuttaja) ei ole mitään sitä vastaan että talosta annetaan tiloja taidenäyttelytarkoitukseen. Ainoa ehto on että meille ei tule kustannuksia ja että valvonta, siivous ja vahingonteko pystytään estämään.

-Tiloja on isoakin näyttelyä varten. Pelkästää näyttelykerroksessa on 7 vapaata betonivalmista tilaa, jossa on parhaimmilaan korkeuetta 5,30 metriä, joten sinne voi pystyttää myös veistoksia, sanoo rakennusneuvos Antti Ruostetniemi.

Nettisivusto

Draama jatkui sunnuntaina kun vasalainen yrittäjä Klaus Berg ilmoitti perustaneensa sunnuntaina www.taidekaupunki.fi -nimisen nettuisivuston, jonka kautta teiteilijat voisivat myydä teoksiaan. Bergin alustavan konseptin mukaan taiteilijat vastaisivat itse päivittämisestä ja Berg saisi kohtuullisen provikan myydyistä tauluista. Näin messuvieraat voisivat selailla näyttelyä kaikessa rauhassa kodeissaan.

Loistava konsepti, mutta…

Loistava konsepti mutta valitettavasti vain virtuaalikonsepti. Käytäntö on toki paljon muuta. Kukaan ei tietenkään osannut viikonloppuna kysellä messuorganisaation tai taidetoimijoiden mielipidettä. Tilanne siis elää koko ajan-

Edit:
Lähetin sunnuntai-iltana messuorganisaation vastaavalle Keijo Ullakolle viestin, missä kerroin Jalosen esityksestä ja keskustelusta. Ullakko vastasi heti maanantai aamulla:

Huomenta Tapio
Voin toki jossain vaiheessa kirjoitella, mutta tähän aiheeseen en halua puuttua. Vaasan kaupungilla taideasioista päättää kulttuurilautakunta ja sille asioita valmistelee kulttuuritoimenjohtaja Tarja Hautamäki. Pyydätkö häntä ottamaan kantaa asiaan. Jos et häntä tavoita, myös Dan Holm ja Anne-Maj Salin voivat tulla kyseeseen.

Lähetin välittömästi maanantaina aamulla meilin Tarja Hautamäelle, Dan Holmille ja Anne-Maj Salinille. Hautamäksi vastasi maananantain kuluessa:

Kiitos tiedosta. Mielenkiintoista ja sinänsä tärkeää mutta moneen suuntaan vierivää keskustelua. Erään kannanoton olen jo lähettänyt Pohjalaiseen. Julkaisevat sen jos tahtovat. Enempää en Jalosen aloittamaan keskusteluun ehdi viran puolesta tällä kertaa osallistua.

Tarja Hautamäki

Tämä on siis tilan nyt maanantai iltana 03.03.08

Tapio Parkkari

Keskusteluun:

About Toimitus

Check Also

Vaasassa kehitettiin maaginen seikkailupeli

Magis – Maaginen seikkailu -pelin on kehittänyt Vaasanseudun mielenterveysseura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen sekä …

Vastaa