Strømkalkulator | Forbrukslån Student | Verditakst | Rimelig Elektriker | Billigste Forsikring | Brannalarm | Kredittkort lav Rente | Beste Mobilabonnement 2019

Kansiot

Vaasalaiset kansiot

Perustetaan nettigallerioita synttärilahjaksi vaasalaisille!

Vaasalaisia.info foorumilla on herätetty keskustelu vaasalaisten postikorttien skannaamisesta paikalliseksi kuvagalleriaksi. Idea ei ainakaan toistaiseksi ole ketään innostanut. Ehkä tähän päivään paremmin liittyvä idea innostaa enemmän.

Nykytekniikka mahdollistaa kenelle tahansa oman nettigallerian perustamisen. Ainoa mitä tarvitset on digitaalikamera, jonkinasteinen kuvankäsittelyohjelma, ilmainen Web Album Generator-ohjelma – tai vastaava – ja säilytystilaa netissä.

Jälkimmäinen ei ole mikään suuri ongelma, sillä Vaasassakin on ilmeisesti tuhansia Netikan tai Pikinetikan käyttäjiä, jotka eivät ole käyttäneet hyväkseen mahdollisuutta ilmaisesta nettitilasta.

Kansiot ja synttärit

Perustetaan Vaasa-aiheisia nettigallerioita. Joku ottaa tehtäväkseen Vaasan patsaiden kuvaamisen, joku toinen kuvaa koulurakennukset, joku kuvaa vaasalaiset bändit ja joku skannaa kaikki vaasalaiset limsapulloetiketit aina viime vuosisadan alusta. Ideoita ja aiheita riittää.

Minä lupaan puolestani liittää tulevien gallerioiden linkit omaksi Vaasa kansiot linkkikokoelmaksi tai tehdä niille kokoomasivu, johon pääsee vaasalaisia kaupunkiblogin kautta. Työnjaosta voi sopia foorumin Vaasa postikortitt ketjussa. Tämä olisi vaasalaisten synttärilahja kotikaupungille.

Oman kuvagallerian luominen onnistuu todella helpolla. Mitään ohjelmointitaitoja ei tarvita. Ainoa asia minkä joutuu opettelemaan on ftp-siirto-ohjelman käyttö, joka sekin onnistuu muutamassa minuutissa. Tässä esimerkki siitä, millainen oma galleria voi olla. Kysymyksessä on keskeneräinen nettigalleria tutuista vaasalaisista.

Tuttuja vaasalaisia

Toinenkin kuvagalleria

Vaasalaisia.info sivustolle ilmestyy lähiaikoina mahdollisuus luoda kuvagallerioita foorumin ja blogin aiheista. Galleriat ovat moderoituja ja niitä pääsevät luomaan vain foorumiin rekisteröityneet. Gallerioiden luominen tapahtuu selaimen avulla. Tarkoituksena on laajentaa näin kansalaisten vaikutusmahdollisuuksia.

Keskustelu aiheesta:

Web Album Generator

About Toimitus

Check Also

Vaasassa kehitettiin maaginen seikkailupeli

Magis – Maaginen seikkailu -pelin on kehittänyt Vaasanseudun mielenterveysseura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen sekä …

Vastaa