Strømleverandør | Rimeligste Forbrukslån | Sähkön Kilpailutus | Verdivurdering av Hus | Arbeidsledighetsforsikring | Tyverialarm | Kredittkort for Studenter | Mobilselskaper i Norge
Home / Tapahtumat /
Kampuslinjalla ilmaiseksi autottomana päivänä Vaasassa

Kampuslinjalla ilmaiseksi autottomana päivänä Vaasassa

Kampuslinjalla voi matkustaa
ilmaiseksi Autottomana päivänä

Vaasan paikallisliikenteen elokuussa avaamalla kampuslinjalla 14 saa matkustaa ilmaiseksi 22. ja 23. syyskuuta. Tempauksen taustalla on 22.9 vietettävä kansainvälinen autoton päivä, jonka myötä kaupunki kannustaa opiskelijoita ottamaan kampuslinjan omakseen.

Kansainvälisen autottoman päivän tarkoitus on saada ihmiset huomioimaan kasvavat liikenteen ongelmat. Kampanja kannustaa jättämään auton kotiin ja valitsemaan vaihtoehtoisen kulkutavan, kuten julkisen liikenteen, pyöräilyn tai kävelyn.

Vaasassa kampuslinjan maksuttomilla päivillä kannustetaan opiskelijoita kokeilemaan uutta kampuslinjaa.

− Kampuslinja on suunniteltu opiskelijoiden tarpeeseen. Nyt heillä on oiva mahdollisuus jättää auto kotiin ja testata reittiä osana koulumatkaa, kertoo Vaasan kaupungin liikennesuunnittelija Tomi Kaunismäki.

Kampuslinja 14 kulkee torin, Vöyrinkaupungin ja Vetokannaksen kautta Palosaaren kampukselle. Sen aikataulu on pyritty mitoittamaan luentojen alkamis- ja päättymisajankohtien mukaan, ja linja kiertääkin uuden reitin kolme kertaa tunnissa kello 8.00–10.00 ja 12.00–16.00 välisinä aikoina.

Vaikka kahden päivän ilmaiskokeilun keskipisteenä ovat opiskelijat, on molempina päivinä maksuton kampuslinja suunnattu kaikille käyttäjille.

− Nyt on kaikilla reitin varrella asuvilla hyvä mahdollisuus jättää auto kotiin ja hyödyntää paikallisliikennettä, Kaunismäki kannustaa.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Vaasassa kehitettiin maaginen seikkailupeli

Magis – Maaginen seikkailu -pelin on kehittänyt Vaasanseudun mielenterveysseura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen sekä …

Vastaa