Strømselskap | Forbrukslån 18 År | Varmepumpe tilbud | Pikavippi Vertailu | Barneforsikring | Husalarm | Kredittkort Reise | Billig Advokat

Kaj Ericsson


Kaj Ericsson

Kasvamme torille päin

Kaupunginvaltuutettu Oiva Lehtonen pani tutkimuksiin vauhtia

Vaasalaisen Schauman-säätiön toiminnanjohtaja Kaj Ericsson sanoo että HS Center kasvaa tulevaisuudessa kauppatorille päin. Ericssonin työhuoneesta, HS Centerin 10. kerroksen työhuoneen ikkunasta katasottuna, suunta on Alatorille.

Schauman säätiö hallitsee kymmentä vaasalaista kiinteistöä kokonan tai osittain. Kiinteistöjen yhteinen pinta-ala on 50 000 neliötä. Ulkopuolisin silmin säätiö vaikuttaa hieman salamyhkäiseltä, koska tietoja vuosituloksesta ei heru.

-Ainoa mitä kerromme, on mitä jaamme nettotuloksesta ruotsinkielisen opetuksen ja kultturin tukemiseen. Tänä vuonna summa oli 550 000 euroa, sanoo Ericsson. Jos jaettavaa on puoli miljoonaa euroa, voi vuosituloksestä päätellä jotain.

Topin Rinki on jo toteutunut

Kaj Ericssonin mielestä Topin Rinki on jo toteutunut maan alla kun Rewell Center, Citymarket ja HS Center ovat yhteydessä toisiinsa.

-Seuraava luonnollinen kasvusuunta on ottaa mukaan Hartmannintalo, Kauppahalli ja ns. Aktian talo sekä sen takana oleva Bundegården. Tällaisesta kokonaisuudesta on keskusteltu. mutta minkäänlaisai päätöksiä ei ole näköpiirissä.

-Samassa yhteydessä on puhuttu siitä, että Akatian vierestä kulkevalta palokujalta olisi yhteys Vaasanpuistikon alitse Rewell Centeriin. Näin vältyttäisiin siltä, että Rewell Centerin alakerroksiin mennään kävelykadulta, sanoo Eriksson.

Wasa Galleria

Huomattavasti vaikeampi on kasvaa rautatieasemalle tai Radisson-Wasa Gallerian suuntaan. Ericsson ei oikein usko, että mistään heltiäisi lupa rakentaa toinenkin tuubi Pitkänkadun ylitse vain muutama kymmenen metriä edellisestä.

-Minusta korttelin väen kannattaisi tutkia mahdollisuuksia ottaa nykyinen tuubi käyttöön. Sitä ei tällä hetkellä käytä kuin muutamat lounasvieraat silloin kun Glorian tiloissa on jokin tilaisuus Aina on mahdollista myös yhdistää Radisson-Wasa Galleria korttelin alle tulevat parkkitilat jo olemassa oleviin, mutta se on kallis ratkaisu, pohtii Ericsson.

Kasvamme torille päin

Kaj Ericssonia kiinnostaa luonnollisesti eniten oma tontti eli HS Centerin mahdollinen yhteistyö Halli Oy:n ja korttelin muiden kiinteistönomistajien kanssa.

-Olemme paljon pohdiskelleet Halli Oy; toimitusjoihtaja Heikki Punkarin kanssa mahdollisuutta luoda yhteys KappAhlistä Dressmaniin. Se olisi luonteva yhteys. Samassa yhteydessä olemme tietysti pohdiskelleet koko korttelin yhdistämistä. Kaikki tämä on ollut vain kahvikuppikeskustelua, kiirehtii Eriksson sanomaan.

Utelia toimitttaja huomauttaa tähän, että Vaasanpuistikko 15 sisäpihan ja Anttilan yläparkin välillä on vain parinkymmenen sentin paksuinen ja runsaan metrin korkuinen aita. Hetken emmittyään Ericsson pudottaa toimittajan tuolilta.

-No ainahan voi ajatellea että yläparkkiparkin paikalle rakennetaan kaksikerroksinen rakennus, jonne tulee meidän oloissa ainutlaatuinen elokuvateatteri.

Ericsson muistuttaa seuraavassa hengesnvedossa että mitään tällaista suunnitelmaa ei ole olemassa. On vain visioita ja pöyatäkeaskusteluja.

-On erittäin tärkeätä että visioidaan koko ajan. Se ei vielä tarkoita että visiot koskaan toteutuisivat, sillä oleellisinta on rahoiatus. Kiinteistön omistajien tehtävänä on saada kiinteistöistään mahdollisimman hyvä tuotto. Tälle ajatukselle perustuu myös kaikki rakentaminen, muistuttaa Ericsson.

Ericsson toppuuttelee helposti innostuvia sanomalla, että se mikä nyt on tehty, riittää vuosiksi eteenpäin. Mitään suuria hankkeita keskustasa tuskin toteutetaan lähivuoisien aikana. Toriparkin ansiosta keskustan vetovoima on säilynyt ja kehitetynyt. Jatkossa on kysymys jalostamisesta ja yhteityöstä. Sen verran Ericsson antaa periksi, että rahan lisäksi kysymys on myös kaavasta.

-Jos rahaa löytyy ja kaava ei ole esteena, niin uutta saattaa tulla nopeamminkin.

Millaisena näet Vaasan vuonna 2030?

-Näen Vaasan virkeänä kauppakeskuksena. Vuonna 2030 on ratkaistu kuntaliitokset, rautatien sähköistäminen ja merenkurkun liikenne, sanoo Ericsson.

Keskustelu jatkuu foorumissa

About Toimitus

Check Also

Vaasassa kehitettiin maaginen seikkailupeli

Magis – Maaginen seikkailu -pelin on kehittänyt Vaasanseudun mielenterveysseura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen sekä …

Vastaa