Strømpris | Forbrukslån svar på Dagen | Billig Maler | Puhelinliittymä ilman nettiä | Billig Forsikring | Boligalarm Pris | Beste Kredittkort 2019 | Beste Telefonabonnement
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Huutoniemelle tulossa asukkaiden yhteinen olohuone

Huutoniemelle tulossa asukkaiden yhteinen olohuone

Huutoniemelle tulossa

asukkaiden yhteinen olohuone

Huutoniemen kirjaston tiloihin suunnitellaan alueen asukkaiden yhteistä olohuonetta.

Huutoniemen kirjasto suljetaan 30.4.2016. Kirjaston toiminta ei kuitenkaan lakkaa kokonaan, vaan jatkuu syksyllä yhteistyössä Vaasan kaupungin nuorisopalveluiden sekä alueen muiden toimijoiden kanssa.

Huutoniemen nuorisotila Sun House muuttaa nykyisistä tiloistaan Huutoniemen kirjastotilaan syksyllä 2016.

Yhteistyöhankkeen tavoitteena on saada saman katon alle mahdollisimman paljon alueen asukkaita kiinnostavaa monipuolista toimintaa. Kirjasto- ja nuorisopalveluiden lisäksi mukaan halutaan erilaisia yhdistyksiä ja toimijoita.

Unelmana on matalan kynnyksen tila, jossa eri-ikäiset ja erilaiset ihmiset voivat kohdata. Tila voisi olla vapaasti alueen asukkaiden ja yhdistysten käytössä”, kuvailee nuorisotoimenjohtaja Tuula Ahonpää.

Asukkaat mukana suunnittelemassa toimintaa

Kirjaston puolesta tilassa olisi edelleen mahdollisuus lukea lehtiä sekä palauttaa aineistoa ja noutaa varauksia.

Tarkoitus on myös säilyttää jonkinlainen lasten- ja nuortenkokoelma lainattavana. Jatkamme edelleen yhteistyötä koulun ja päiväkotien kanssa”, kertoo kulttuuri- ja kirjastotoimen johtaja Marita Ahola.

Kirjaston henkilökuntaa ei ole läsnä jatkuvasti, mutta tavoitteena on sopia jokin tietty päivä viikosta, jolloin kirjastosta on väkeä paikalla.

Uuden tilan ja toiminnan suunnittelussa on mukana edustajia muun muassa lähialueiden asukasyhdistyksistä, vanhempainyhdistyksestä, seurakunnasta, perhekeskuksesta, kirjastosta ja nuorisopalveluista sekä alueen koulusta ja päiväkodeista.

Asukasyhdistyksen puolesta toivomme, että uudesta tilasta tulee kohtaamispaikka, jossa voi pistäytyä lukemassa lehtiä ja nauttia kupillisen kahvia. Myös kokoontumistilaa aina tarvitaan. Ja voihan se olla, että senioreista olisi hyvinkin vastusta nuorille lautapelissä”, kuvailee Teeri-Kiila ry:n puheenjohtaja Tapio Hakola.

Uusi tila on tarkoitus ottaa käyttöön syksyllä.

Mietimme nyt kaikki yhdessä, millaista toimintaa tilaan halutaan, ja sen mukaan tilaa lähdetään muokkaamaan ja sisustamaan”, kertoo Ahola.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Vaasassa kehitettiin maaginen seikkailupeli

Magis – Maaginen seikkailu -pelin on kehittänyt Vaasanseudun mielenterveysseura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen sekä …

Vastaa