Spotpris Strøm | Lån uten Sikkerhet | Halvin Sähkö | Sammenlign Maskinentreprenørfirmaer | Billigste Forsikring | Alarm | Test Kredittkort | Billig Telefonabonnement
Home / Kolumnit / Hautalan esiintyminen kummastuttaa

Hautalan esiintyminen kummastuttaa

Edustaja Hautala – miksi?

Keskustapuolueelle on Seinäjoen laaja päivystys elämän ja kuoleman kysymys – sekä käytännössä että poliittisesti. Se on helppo ymmärtää.

Sen sijaan edustaja Hautalan esiintyminen kummastuttaa, jopa suututtaa. Onko hänen pakko kerskua parlamentaarisella kokemuksellaan?

Nyt kun oppositio on tehnyt aloitteen puolustaakseen sairaalapäivystyksen 12+1 -mallia ja kansalaisaloite on kasvussa 70 000:n tienoilla, katsoo juuri Kepua edustava Hautala tarpeelliseksi heikentää toivoa paremmasta. Hän pitää turhina toimia, jotka ”sama terveys- ja sosiaalivaliokunta kuitenkin torppaa”. Kun edellinen valiokuntapäätös muistaakseni oli vain yhdestä edustajasta kiinni, en panisi Hautalana päätäni pantiksi, ettei joku nyt vaalien alla äänestäkin toisin.

Hallituspuolueista kokoomus ja keskusta ovat profiloituneet eniten Vaasa-vastaisiksi; kiitos edustaja Kosken ja ministeri Risikon. Nämähän eivät pyydettyinä myöskään allekirjoittaneet kansalaisadressia.

Keskustan tilanteen ymmärtääkin, sillä se ei ilmeisesti halua vaarantaa ääniään maakunnassa yrittämällä panostaa pettyneeseen rannikon väkeen. Täällä sillä ei ole paljonkaan hävittävää – ja sen huomaa.

Toivoisi kokoomuksen huomaavan markkinaraon, joka tarjoaa kannatusta Vaasan avoimille puolustajille. Vai onko niin, että romahtanut ehdokasmäärä kuvastaa Susanna Kosken jälkeensä jättämää toivottomuutta ja uskon puutetta?

Peli ei ole vielä pelattu. VKS toimii mainiosti nykyisellä päivystyksellä. Kardiologit tekevät joka päivä ”pieniä ihmeitä” Seinäjoen vielä harjoitellessa omillaan.

Täällä siis yhä on ympärivuorokautinen lääkäripäivystys kaikilla elämän ja kuoleman osastoilla. Kohtalo meitä kuljettaa, eikä ole mahdotonta, että VKS saisi pikatilanteessa pelastaa jonkun näistä kansanedustajista.

KALLE LANAMÄKI

VAASA

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa