Home / Kolumnit / Niina-Maria Holm vastaa

Niina-Maria Holm vastaa

Oikaistaan vääryyksiä

Varo mehiläiskuningattaren pistoksia

Niina-Maria Holm

Hammasraudoittajille” olisi Vaasassa töitä – mutta demarit eivät välitä!

Olen ihan tavallinen monilapsisen perheen äiti, jolla ei ole mitään ”oikopolkuja” ohi kunnallisten jonojen, vaikka olenkin jostain ihmeen syystä joutunut demareiden listalle ehdokkaaksi kevään kunnallisvaaleissa, sillä erään Palosaarella kiertävän vanhan tarinan mukaan 50-luvulla demariksi ilmoittautuivat täällä kaikki kulmakunnan laiskimmat ja hölösuisimmat miehet, jotka halusivat talvipakkasina etuilla jonoissa ja päästä jäsenkirjalla kaupungin siisteihin sisähommiin.

Enää demarit eivät ole mahtipuolue Vaasassa eikä Suomessa. Tiesin toki mikä riski oli liittyä nykyisin lähinnä keskenään riitelevistä eläkeläisistä ja muutamasta demarivaikuttajien lapsista koostuvaan porukkaan, jota käskytetään ylhäältä kuin sokeaa vanhusta hoitokodissa, joka se onkin, mutta ajattelin lapsellisesti, että voisin vaikuttaa siihen, että yksitoistavuotias tyttäreni saisi oikeassa iässä hampaansa oikaistuksi ettei vanhemmalla iällä joutuisi pulittamaan siitä omakotitalon hintaa.

Paljon mainostetussa Vaasan sairaanhoidossa hampaiden oikomishoitoon olikin kolmen vuoden jonot, sillä kaikki liikenevä työvoima on rekrytoitu pyörittämään papereita ja kokoustelemaan, kiitos tekopyhien ja muita aina virheistä syyttelevien demareiden, jotka puhuvat kansalle suu vaahdossa ihan toista mitä tekevät.

Hampaita oikoo Vaasassa muutama puolipäiväinen työntekijä, samaan aikaan kun sitä pyörittävässä byrokratiassa istuu kokoustelemassa iso liuta demareita. Ajattelin, että kun menen itse sudenpesään asiaa selittämään, vääntämään näille byrokraattisieluille tavallisen arjen keskellä elävän perheenäidin kansanviisauksia, oppisivat he että valoa ei kannata kantaa pimeään tupaan niin kuin Hölmölässä aikoinaan oli tapana.

Vielä mitä. Kun tapasin ensimmäisen demarin, hän kehui ensin puoli tuntia omaa poliittista uraansa demareissa ja Vaasan kaupungilla, ja sitten kertoi naama punasta innokkaana puoli tuntia, mitä minun tulee tehdä, sanoa ja esiintyä. Ja kun sain lopulta puheenvuoron tältä ”herra itsekehulta ja hölösuulta”, kysyin mitäs se politiikka?

Älä huoli. Teet vaan niin kuin käsketään. Asiat päätetään hyvissä ajoin aina etukäteen, ettei tule kenellekään yllätyksiä”. Yritin sanoa hänelle, että olen monista asioista eri mieltä kuin se mitä olin lukenut demareiden olevan.

Lopuksi vielä yritin kertoa sen miksi olen lähtenyt mukaan kunnallisvaaleihin: saadakseni tyttäreni ikäisille vaasalaisille oikomishoidon ja kunnon ”hammasraudoittajat”.

Hän ei kuunnellut enää sitä vähäänkään, vaan huusi lähtiessään ohjeeksi.

Kyllä sinä opit. Tämä on ryhmätyötä eikä täällä kukaan sooloile. Me ollaan harvinaisen yksimielistä porukkaa ja ajatellaan samalla tavalla kaikesta. Lue vain meidän kirjoituksia ja pänttää sieltä päähän asiat. Ja seuraa Miapetran kirjoituksia. Sille on pedattu isompia tehtäviä tulevaisuudessa ja siitä saattaa tulla vielä jotain suurta!”

Minusta tämä ei ole mitään muuta kuin typerää äänestäjien kusettamista ja kuuluu lajissaan siihen ummehtuneeseen sekä korruptoituneeseen puolue -Suomeen, jota me liikkuvat äänestäjät emme enää siedä emmekä halua. Me haluamme politiikan ilman poliitikkoja.

Asioiden pitäisi puhua puolestaan. Jos on ongelmia, ne pitäisi ratkoa. ”Hammasraudoittaja”- tapauksessa muutamalla ylimääräiselle viralla ja parin sadan tuhannen euron satsauksella säästettäisiin todennäköisesti tulevaisuudessa miljoonia.

Tällaisen Vaasan me tavalliset ihmiset haluamme, emmekä Vaasan demareiden ylhäältä alas kyykytettyä käsky – Vaasaa, jossa kaikki päätökset on tehty SDP:n toimistossa meppi Miapetra Kumpulan valtakunnallista loistoa kiillottamaan.

Maanantaina 6. päivä maaliskuuta kun yleisönosastonkirjoitukseni ”Sumutusta ja rappiota” julkaistiin Pohjalaisessa sain valtavan ja kannustavan palautteen, sain myös yhden pitkän puhelun eräältä entiseltä korkealta vaasalaiselta demarivaikuttajalta, joka vahvisti joka ikisen sanan mitä olin kirjoituksessani kirjoittanut.

Osuit naulankantaan ja suoraan herhiläispesään. Muista varoa tästä lähin mehiläiskuningattaren pistoksia ja suojella itseäsi, sillä tämän jälkeen mettä keräävät ampiaissotilaat ovat todella vihaisia. Voit olla varma, että sanojasi, tekojasi ja ajatuksiasi vääristellään sinua vastaan juuri näiden vihasta ja kateudesta sokaistuneiden typerysten toimesta.

Politiikasta demarit eivät ymmärrä mitään. Kysy vaikka mitä muuta he tekevät kuin varmistavat tämän epäsuositun, omahyväisen ja typeränä ilkimyksenä pidetyn mehiläiskuningattaren kissanpäivien jatkamisen?

Olin ällistynyt kaikesta kuulemastani. Entisen korkean vaasalaisen demarivaikuttajan mukaan näiden ”puoluepöpien” peli on todella likaista demareiden kulisseissa.

Hän vahvisti oikein alleviivaten ihan niin kuin kirjoitin, demariaatteen ovat kaapanneet omiin härskeihin tarkoituksiinsa käyttävät pikkusieluiset järjestöaktiivit, Vaasan demareiden tapauksessa kourallinen riitaisia naiseläkeläisiä, yksi viiksivallupyrkyri sekä itseään kruunaamattomana kuningattarena pitävä Helsingissä ja Brysselissä asuva kaikkien järkevien ihmisten mielestä varsin jonninjoutava ja turhantärkeä meppi.

Luin Vaasan demareiden ”puolustuskirjoituksia” eilisen kirjoitukseni johdosta yhdessä perheeni kanssa hymyssä suin, sillä en ole sokerista tehty vaikka makea olenkin.

Yhtä heppoista kamaa näyttivät olevan kuin ovat itsekin, sillä tällaisten kirjoittajien, joille tyhjyydessä puhuminen on opetettua apinointia, ja joiden on mahdotonta yrittää pysyä uskollisena toisasioille, täytyy olla uskollisia typerille ja umpimielisille totuuksille.

Demarit halusivat ohjata sanomisiani ja tekemisiäni. Kunnallisvaaliteemat oli päätetty etukäteen ja siksi demarit eivät olleet kiinnostuneita ”hammasraudoittajista” vaikka Pohjalaisen digiversiossa 16.02.2017 julkaistun jutun mukaan länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on antanut Vaasan kaupungille määräyksen suun terveydenhuollon hoitoon pääsyn puutteiden korjaamiseksi.

Pohjolaisen jutun mukaan aluehallintovirasto velvoitti 250 000 euron sakon uhalla Vaasan kaupunkia saattamaan hoitoon pääsyn terveydenhuoltolain edellyttämälle tasolle siten, että jonotusaika hammaslääkärin vastaanotolle olisi enintään kuusi kuukautta hoidon tarpeen arvioinnista. ”Avin mukaan hoitoon pääsy ei tällä hetkellä toteudu Vaasan kaupungissa hoitotakuusäännösten mukaisesti.

Vaasan kaupungin kiireettömän suun terveydenhuollon odotusajat ovat pidentyneet yli kuuteen kuukauteen. Marraskuussa 2016 yli kuusi kuukautta jonottaneita potilaita oli Avin mukaan 468. Kuukautta myöhemmin jonottaneiden määrä oli kasvanut edelleen vajaalla 400 potilaalla.”

Tämän takia olen ehdolla kunnallisvaaleissa keväällä Vaasassa. Politiikka on liian arvokas asia jätettäväksi politiikkojen käsiin tai annettava ilmaiseksi demareille lehmänkappojen välineeksi niin kuin minut ”demarisalaisuuksien” äärelle opastanut demari omin sanoin todisti.

Älä huoli. Teet vaan niin kuin käsketään. Asiat päätetään hyvissä ajoin aina etukäteen, ettei tule kenellekään yllätyksiä”.

Niina-Maria Holm

Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa