Beste Strømleverandør | Forbrukslånkalkulator | Beste Betongsaging | Langaton Hiiri | Hundeforsikring | Tyverialarm | Reise Kredittkort | Billigste Mobilabonnement

hallintokortteli

Setterbergin puutalo Raastuvankadulle

Rakennusliike Skanska siirtää Vaasanpuistikolla Villatavaratehtaan tontilla olevan C.A. Setterbergin suunnitteleman puutalon Raastuvankatu 32:n totille kuukauden kuluttua.

Kuva on kaupunkisuunnittelun kuvamanipulaatio.

-Talon loppukäyttäjä on vielä avoin, mutta tarkoitus on että talo ja siihen kuuluva talousrakennus tulevat julkisluonteiseen tai matkailua palvelevaan käyttöön, sanoo asemakaava-arkkitehti Jussi Hallasmaa Vaasan kaupungista.

Hallintotalon korttelista vetonaula

Vaasa voisi aivan hyvin ottaa oppia Turusta ja tehdä hallinatotalon korttelista todellisen matkailukohteen ja vaihtoehtoisen liikepaikan keskustan marketeille. Tämän näköinen oli Hallintotalon korttelin Raastuvankadun puolinen osuus viime vuosisadan alussa.

Nyt siirrettävä rakennus sopii hyvin katukuvaan ja tuo ilmettä koko korttelille. Siirto tapahtunee heti, kun lupa on saanut lainvoiman, eli noin kuukauden kuluttua.

Asemakaava-arkkitehti Juhani Hallasmaan mukaan rakennuksen pystytyksen yhteydessä joudutaan pysäköintijärjestelyitä muuttamaan ja samassa yhteydessä tulisi myös suunnitella Moentalon, poliisilaitoksen ja vesitornin piha-alueet niin, että ne olisivat korttelin arvon mukaisessa kunnossa.

-Jo Loftetin toteutuksen yhteydessä oli ajatuksena, että Hallintotalon korttelin Raastuvankadun puoleinen osa voisi tulevaisuudessa olla elävä ja historiallisesti ehyt esitys 1800-luvun vaihteen Vaasalaisesta kaupunkirakentamisesta ja -elämästä.

-Alueelle on ajateltu sijoittaa erilaista matkailua tukevaa kaupallista ja julkista palvelua sekä muuta toimintaa, jonka varassa korttelialueesta voisi muodostua vaihtoehto liikekeskustan hektisimmille palveluille, sanoo Hallasmaa.

Ei muuta kuin ideoimaan.

Talon siirrron yhteydessä on tarkasteltu vain muutoksia Raastuvankadun katunäkymän osalta. Jos korttelia aiotaan kehittää. Sitä tulisi tarkastella kokonaisuutena vesitornin huipulta katsottuna. Tästä perspektiivista huomaa nopeasti, että koko kortelista voisi kehittää monipuolisen ja toimivan kokonaisuuden, joka kunnioittaisi viime ja sitä edellisen vuosisadan Vaasaa.

Keskustelu jatkuu foorumissa:

About Toimitus

Check Also

Vaasassa kehitettiin maaginen seikkailupeli

Magis – Maaginen seikkailu -pelin on kehittänyt Vaasanseudun mielenterveysseura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen sekä …

Vastaa