Solcellepanel på Hus | Forbrukslån | Billige fliser 2019 | Paras Läppäri | Personforsikring | Boligalarm | alle kredittkort i norge | Boliglån
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Essi Surma-aholta nyttely

Essi Surma-aholta nyttely

Maalaukseni ovat pääosin abstrakteja akryylitöitä. Runot ja tekstit kertovat elämästä, hetkistä ja ihmisistä.

Maalaan värein ja sanoin

NYT
Ei menneisyys
ei tulevaisuus
on ajassa vain yksi hetki
– nykyisyys

Essi Surma-ahon carpe diem-henkinen runo kuvaa hyvin taiteilijaa juuri nyt. NYT on myös Galleria Risto Helinin tiloissa olevan näyttelyn nimi. Näyttely on avoinna marraskuun ajan.

-Olen elänyt läpi elämnvaiheen, jolloin kiire vei kaikki voimani mutta kiire myös pysäytti. Nyt pyrin tarttumaan hetkeen ja elämämän sen täysillä, sanoo Essi Surma-aho.

Tämä asenne näkyy myös näyttelyssä. Työt ovat spontaaneja, välittömiä, nopeasti toteutettuja helein värein. Tekniikkana on akryylimaalaus.

-Akryyli sopii minulle hyvin. Se mahdollistaa nopean tekemisen ja akryyli ei haise niin kuin öljytyö perustelee taiteilija.

Nyt on hetkistä tärkein

Ei-esittvä taide on aina haastavaa katsojalle. On vain luotettava omaan vaistoon ja tunteeseen. Essi Surma-aho myönatää että näin on.

-Minun taiteessani ”taide” syntyy katsojan mielessä, jos on syntyäkseen. Kysymyksessä on mielen prosessi. Olen monta kertaa itsekkin ihmetellyt töitäni. Tarkkaan ja oikeasta kulmasta katsomalla niistä löytyy asuioita, joita en ole tiennyt olevan olemassakaan.

-Teoksesta voi löytyä kasvot, luonnonhenki tai vaikkapa enkelin siivet katsojan oman tunnetilan ja tulkinnan mukaan.

-Uskon, että taiteilijan tehtävänä on toimia välittäjänä näkyvän ja näkymättömän maailman välillä. Taiteilijat auttavat teostensa kautta ihmisiä tunnistamaan ja käsittelemään tunteita, kirjoittaa Surma-aho nettisivullaan.

Essi Surma-ahoa voi kutsua koloristiksi. Koloristi on taidemaalari, jonka teoksissa värillä on erityinen vaikutus

-Elämän eri vaiheissa värien käyttö ja niiden tarve muuttuu. Suosikkiväri ei välttämättä ole enää sama kuin muutama vuosi sitten. Kannattaa siis kuunnella mitä keho viestittää. Hyvä kysymys aamulla omalle itselle onkin: mitä väriä tarvitsen tänään?

Risto Helinin Taide- ja kehys galleriassa on esillä 44 akryyylimaalausta ja yksi pastelli. Töidenkoko vaihtelee lähaeas miniatyyritä isokokoiseen seinätaluun.

Essi Surmaaho on osallistunut lukuisiin taidenäyttelyihin. Hän on siviiliammatiltaan webdesigner ja copy. Itse Essi kutsuu itseän sisällön tuottajaksi Printos Oy mainos toimistossa.

Taiteilijan netisivuilla on CV ja runoja ja teoksia rinnakkain

www.e-s-s-i.net

essi@printos.fi

About Toimitus

Check Also

Vaasalaisia perinteitä ja herkkuja

Vaasalaiset voivat olla ylpeitä omista perinteistä ja herkuista ja moni saapuukin Vaasaan juuri kokemaan näitä. …

Vastaa