Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Botniakierros Norvallassa 19.9.09

Botniakierros Norvallassa 19.9.09

Juoksijoilla on nyt oma kilpailunsa Pohjanmaan VaasaHiihdon ja Botniapyöräilyn jatkeeksi. Botniakierros on maastojuoksutapahtuma sekä kuntoilijoille että kilpaurheilijoille. Botniakierros juostiin tänään Norrvallassa Vöyrillä. Slideshow: Johan Hagström

Botniakierros Norvallassa 19.09

Voittajiksi juoksivat tänään Vörå IF:n Johan Ehrs, Anders Kulp, Annette Rokala ja Marie Sippus. Ehrs oli nopein miesten 30 km:n kilpailussa ja Rokala voitti naisten 15 kilometrin. Ykköset olivat Sippus ja Kulp.

Botniakierroksessa kisattiin myös kahdeksan kilometrin sauvakävelyssä. Kävelijöistä maaliin ehti ensimmäisenä Vörå IF:n Stig Back.

Kilpailu juostiin polkuja sekä sora- ja metsäteitä pitkin mäkisessä ja luonnonkauniissa maastossa. Maastojuoksukilpailussa on kaksi matkaa, 30km ja 15 km. Näiden lisäksi vaihtoehtona on 8 kilometrin sauvakävelyrata. Lähtö ja maali ovat Norrvallassa.

Vähimmäisikä 30 km juoksuun on 17 vuotta, eli syntymävuosi tulee olla 1992 tai aikaisemmin. 15 km matkalla  ja sauvakävelyssä ei ole ikärajaa.

Maaliintulon jälkeen kaikki saivat mitalin ja kunniakirjan. Kaikkiaan kilpailijoita ja kuntoilijoita oli mukana 254.