Solcellepanel | Lån uten Sikkerhet lav Rente | Billig Rørlegger | Nybygg | Forsikring | Hyttealarm | Kredittkort | Billigste Mobilabonnement 2019
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Auto- ja moottorimuseo uudistui Vaasassa

Auto- ja moottorimuseo uudistui Vaasassa

VAASAN AUTO- JA MOOTTORIMUSEO

UUDISTUU KAUDEKSI 2016

Vaasan Klemettilässä sijaitseva Auto- ja moottorimuseo avaa kautensa lauantaina 14.5. Uusien näyttelyiden lisäksi museolla tullaan kesän mittaan järjestämään myös paljon uusia tapahtumia, muun muassa yhdistettyjä kokoontumisajoja ja bändi-iltoja! Erilaisten autojen ja moottoreiden lisäksi museolla on esillä myös pienoismalleja, vanhoja elektroniikkalaitteita, sekä arjen historiaa – jokaiselle jotakin, ei pelkästään autoharrastajille.

NÄYTTELYT

Museon ensimmäisessä kerroksessa on esillä Perusnäyttely, joka sisältää erilaisia ajoneuvoja 1900-luvun alusta 1940-luvun puoliväliin, mm. paloautoja. Teemanäyttelyistä Huvi esittelee vanhan ajan leirintävarusteita ja Hyöty vanhoja hyötyajoneuvoja, kuten ambulansseja ja hautausautoja.

Toisessa kerroksessa jatkaa uudistunut Motosport -näyttely. Esillä on vanhan ajan kilpureita yhteensä noin. 30 autoa.

Täksi kesäksi yleisölle avautuu ensimmäistä kertaa museon kolmas kerros. Kerroksen päänäyttely on Wickström ja muut Vaasan moottoritehtaat, joka nimensä mukaisesti esittelee Vaasaa moottoritehtaiden kaupunkina. Wickströmin, Olympian ja muiden tehtaiden moottorien lisäksi kolmannessa kerroksessa on esillä mm. mopoja, polkupyöriä, moottoripyöriä, moottorikelkkoja, kattava kokoelma pienoismalleja, autokoulun historiaa esittelevä osasto sekä elektroniikan historiaa: vanhoja televisioita ja radioita. Kerrokseen on myös pystytetty Vanha Kauppa, jossa museovierailija pystyy aistimaan vanhanajan kaupankäynnin tunnelmaa!

TAPAHTUMAT

14.5. AVAJAISET

Vaasan Klemettilässä sijaitseva Auto- ja moottorimuseo avaa kautensa lauantaina 14.5. Avajaisten kunniaksi museolla järjestetään paljon ohjelmaa koko perheelle, ei pelkästään autoharrastajille.

Museon pihalla on aamusta alkaen luvassa perinteiset, suositut roinamarkkinat, ja itse museo avautuu klo 10. Lauantain ajan museolla on yleisön kokeiltavissa lentosimulaattori, jota saa testata ilman erillistä maksua.

Avajaispäivänä yleisölle avautuu ensimmäistä kertaa museon uusi kolmas kerros. Kerroksen päänäyttely on Wickström ja muut Vaasan moottoritehtaat, joka nimensä mukaisesti esittelee Vaasaa moottoritehtaiden kaupunkina. Aiheesta luennoi kirjailija Rauno Grönbacka klo 12 alkaen.

Tämän lisäksi luvassa on arpajaisia, opastettuja kierroksia ja pulla-, kahvi- ja makkaratarjoilua.

Museo on auki siis klo 10-16. Museo sijaitsee Rockwerstaan vieressä, osoitteessa Myllykatu 18B. Lipunhinta on 6€, ja alle 15-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi.

Tänä kesänä museolla tullaan järjestämään paljon erilaisia tapahtumia, mm. Vaasa Motorock –iltoja, jotka ovat yhdistetyt kokoontumisajot ja bändi-illat. Tarkempaa tietoa tapahtumista tullaan kertomaan hieman myöhemmin. 

VAASA MOTOROCK -ILLAT: YHDISTETYT KOKOONTUMISAJOT JA BÄNDI-ILLAT

11.6. 1950-luvun autot ja STOMPIN’ SHOES

16.7. 1960-luvun autot ja SACRAMENTAL SMOKE

20.8. 1970-luvun autot ja HILANDERS

Kuva: You Tube

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Kolmen soinnun maisterit Vaasasta – Klamydia

“Me ei tosiaan olla ainoastaan pala Eurooppaa, vaan jotain kaunista, jota ei koskaan myydä saa”. …

Vastaa