Strømpriser | Forbrukslån lav Rente | Tilstandsrapport Bolig | Stålarbeider | Sammenlign Forsikringer | Husalarm | Kredittkort Liste | Billig Telefonabonnement

Asuntomessut edistyy

Messualueen näyttelyalueet, hallit, kahvilat, ravintolat, WC:t ja muut messuaikaiset rakennelmat ja niiden sijainnit on tarkkaan suunniteltu.

Kuva:
Johan Hagström
Asuntomessujen aluesuunnitelma pitkällä

Vaasan Suvilahdessa kesällä 2008 järjestettävien Asuntomessujen aluesuunnitelma on ennätyksellisen pitkällä. Messualueen näyttelyalueet, hallit, kahvilat, ravintolat, WC:t ja muut messuaikaiset rakennelmat ja niiden sijainnit on tarkkaan suunniteltu yhteistyössä Vaasan kaupungin ja Osuuskunta Suomen Asuntomessujen kanssa. Suunnitelmaa hiotaan vielä, mutta pääpiirteissään se on jo valmis.

– Koskaan aiemmin ei olla oltu näin pitkällä jo tässä vaiheessa messuprojektia, muistelee Osuuskunta Suomen Asuntomessujen markkinointijohtaja Kari Salmi.

Salmen mukaan varhainen ja tehokas alueen suunnittelu helpottaa valtavasti tulevia töitä. Näytteilleasettajia voidaan palvella paremmin ja aikaisemmassa vaiheessa. Messuyleisön viihtyvyyden kannalta aluesuunnitelmaa keritään myös vielä hioa, jos tarvetta ilmenee.

Perusteellinen suunnittelu hyvissä ajoin antaa mainiot lähtökohdat messutapahtuman käytäntöjen toimimiselle ja sen myötä koko Vaasan messutapahtuman onnistumiselle. Näyttelypaikkojen myynti on tarkoitus aloittaa heti vuodenvaihteen jälkeen, Salmi toteaa.

Vaasan asuntomessualueen suunnitelmassa on huomioitu yleisön antamia mielipiteitä aiemmilta messuilta. Esimerkiksi WC:itä on nyt messureitillä enemmän kuin aiempina vuosina. Myös kahviloiden ja ravintoloiden määrää on messuyleisön toivomuksesta lisätty. Vaasan messualueella erilaisia ruokailu- tai kahvilapaikkoja tulee nyt olemaan yhteensä viisi erilaisten fastfood-ruokapaikkojen lisäksi.

Messujen pääravintola pystytetään rantaan, jossa terassin näkymä on suoraan merelle.

– Ravintolan ja terassin sijainti Vaasan messualueella on aivan ihanteellinen. Ihmiset saavat istahtaa upean merimaiseman äärelle ja nauttia näkymästä hengähdystauon aikana, sanoo Suomen Asuntomessujen messupäällikkö Pasi Hulkkonen

Yhtiömuotoisia pientaloja on kuudella tontilla yhteensä 28, joista messukohteina on nähtävillä 14. Yhdeksi messukohteeksi on suunnitteilla myös messualueen vierellä oleva vanha kerrostalo, johon lähiöuudistushankkeen nojalla rakennetaan hissi ja mahdollisesti myös ullakkokerros. Vaasan Asuntomessuilla tulee siis olemaan messukohteita yhteensä ainakin 45 kappaletta.

www.vaasa.fi/asuntomessut

sekä

www.asuntomessut.fi/vaasa

About Toimitus

Check Also

Vaasassa kehitettiin maaginen seikkailupeli

Magis – Maaginen seikkailu -pelin on kehittänyt Vaasanseudun mielenterveysseura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen sekä …

Vastaa