Spotpris Strøm | Låne Penger | Sähkön Kilpailutus | Bredbåndsleverandører | Husforsikring | Tyverialarm | Sammenlign kredittkort rabatt | Boliglån

Aimo Pukkila


400-v. juhlapäätösidea

Kaavat kuntoon kerralla

Aimo Pukkila haluaa juhlapäätöksen joka tuntuu.

Kaupunginvaltuutettu Aimo Pukkila (65) (SDP) esittää että kaupunki tekisi juhlapäätöksen, joka jouduttaisi kaikkien merkittävien vireillä olevien hankkeiden läpiviemistä. Se olisi todellinen lahja koko Vaasalle, eikä maksaisi kovinkaan paljon.

Keskustaa elvyttämään

-Kaupungin keskustan elvyttäminen on lähtenyt myönteisesti käyntiin, joten kaupungin tehtävänä on nyt hoitaa sille kuuluvat tehtävät nopeasti ja ilman viivytyksiä. Alustava ”juhlapäätös” tulisi tehdä jo vuoden alussa ja siunata se sitten juhlakokouksessa, puntaroi Pukkila,

-Kysymyksessä olisi selkeä ja kiistaton päätös, joka velvoittaisi kaikkia virkamiehiä toimimaan niin, että vireillä olevat kaavoitussuunnitelmat viedään myönteiseen päätökseen nopeassti ilman vitkuttelua ja jarrutusta..

Mielenkiintoisia ja kaupungin kehityksen kannalta tärkeitä kohteita riitttää: Milkan-Vöyrinkaupungin alueen suunnitelu on saatava päätökseen. Matkakeskuksen suunnitelmien valmistuttua on kiinnitettävä huomiota tarpeettomaksi jäävän nykyisen Matkahuollon linja-autojen paikoitusalueen kehittämiseen, Palosaarellla Mansikkasaari- viivyrttely on viimeinkin saatavava kuntoon, samoin Rahkolan alue, sanoo Pukkila.

Kondis ja keskusta

-Nyt näyttää siltä, että yrittäjien keskeinen kilpailu ja nokitus on väistynyt ja kaikki voivat toimia samaan suuntaan. Tätä kehitystä on kaikin tavoin tuettava. Halli Oy:n ja HS-Centerin yhteistyö on tästä hyvä esimerkki. Samoin P. Airaksisen suunnitelma Postitalon ja tornitalon suhteen on myönteisessä vaiheessa.

-Kaupungin tulisi tukea kaikin tavoin myös Radisson-korttelin Kondis eli senioritalohanketta, joka voisi olla valtakunnallinen esimerkkihanke ennen kuin joku toinen sen nappaa. Tilaisuutta ei saa päästää käsistä.

-On täysin käsittämätöntä että joitakin kaavapäätöksiä on jouduttu odottamaan jopa seitsemän vuotta. Tätä ei minkäänlainen järkevä talous kestä. Juhlapäätökseksi pitäisi saada kaavoituksen ja suunnittelun nopeuttaminen ja läpivienti mahdollisimman nopeassa kiireellisyjärjestyksessä.

-Myötätulta ei nyt saa enää kääntää vastatuuleksi, linjaa Pukkila.

Keskustelu foorumissa:

About Toimitus

Check Also

Vanhan-Vaasan historia

Vaasan historia alkaa 1300-luvun alkupuolella, jolloin Norrlannista saapuneet merenkävijät nousivat maihin Merenkurkun itäpuolisilla metsäisillä saarilla. …

Vastaa