Strømpriser Sammenligning 2019 | Forbrukslån Best i Test | Takst på Bil | Nytt Sikringsskap | Beste Forsikring | Innbruddsalarm | Hvilket Kredittkort er Best | Beste Boliglån 2019


Harhan ja toden rajoilla

”Ja me tulemme taas!”

Tukkilaiset tulevat taas.

Kuva: Jari Tervo

Vaasan kaupunginteatterissa saa ensi-iltansa 17. syyskuuta alkaen musikaali Tukkijoella. Tukkilaisia. Ed. vas. Sören Lillkung ja Juha Lagström sekä kuoro.

Pohjanmaan museon sisäänkäynti on uudistunut, jonka kautta voi käydä tutustumassa Suureen sieninäyttelyyn 25. lokakuuta asti. Taidehallissa on esillä Seinäjoen Taiteilijaseuran 45-vuotisjuhlanäyttely, jonka jälkeen 23. – 24. syyskuuta on vuorossa lupaavan jännittävän kuuloinen MOPE 05, movement to performance!

Kuvataiteilija Veli Ekroos on vaikuttanut alallaan yhteensä 40 vuotta. Sen kunniaksi Tikanojan taidekodin kolmannessa kerroksessa ja Pihakappelissa on nähtävillä 2. lokakuuta saakka Ekroosin tuotantoa esittelevä näyttely Veli Ekroos – Vapaa taiteilija. Juhlanäyttely sisältää pienimuotoisia kollaaseja, seinänpeittäviä triptyykkejä ja lavastusmaisia laatikkoteoksia.

Ibiksessä katsovat toisiaan rakkaat naapurit Suomi ja Ruotsi 18. syyskuuta saakka. Kolme nuorta suomalaista ja kolme nuorta ruotsalaista valokuvaajaa saivat tehtäväkseen tutustua naapurimaahan. Näyttelykuvissaan Emma Larsson, Tora Mårtens ja Martina Sjaunja sekä Tatu Hiltunen, Kari Rapia ja Perttu Saksa kertovat, mikä heihin naapurissa vaikutti. Syyskuun 22. päivä alkaen espoolainen Anne Ovaska kysyy 40:llä pyöreällä värivalokuvallaan mikä on totta, mikä heijastusta, harhaa. Merkitykset ja maailmat syntyvät kuvan rajauksesta.

Häikäistyä – Bländas -nykytaidenäyttely jatkuu Pohjanmaan museossa 18.9. saakka.

Tukkijoella

Vaasan kaupunginteatterissa saa ensi-iltansa 17. syyskuuta alkaen musikaali Tukkijoella. Teuvo Pakkalan kirjoittamaan ja Oskar Merikannon musiikkiin perustuvaan kokonaisuuteen on Markus Packalénin ja Martti Tiaisen sovittamana lisätty Merikannon yksinlaulutuotantoa ja orkesterisävellyksiä. Kaupunginteatterin omien näyttelijöiden lisäksi pääosissa nähdään vierailijat Riikka Sirén ja Sören Lillkung. Mukana on myös 10-henkinen orkesteri, Murros-tanssiryhmä ja Vaasan Oopperan kuoro.

Piina on kauhukuningas Stephen Kingin romaaniin perustuva jännitysnäytelmä, joka koetaan Vaasan kaupunginteatterissa 10. syyskuuta alkaen. Kyseessä on kaupunginteatterin näyttelijän Antti Mikkolan esikoisohjaus, joka on Piinan myös visualisoinut. Trilleri kertoo kirjailija Paul Sheldonista, joka auto-onnettomuuden seurauksena joutuu psykoottisen faninsa Annie Wilkesin hoidettavaksi. Ilmenee, ettei Anniella ole aikomustakaan päästää lemmikkikirjailijaansa pois talostaan. Pääosissa ovat Sakari Tuominen ja Marja Myllylä.

Mikä on Art City Vaasa?
Art City Vaasa on vaasalaisen kulttuurin tiedotus- ja markkinointiverkosto, jossa on mukana yhteensä 22 paikallista kulttuuritoimijaa kaupunginteatterista kaupunginorkesteriin, museoista Merenkurkun Luontokeskukseen.

Verkostoon voi liittyä kuka tahansa taidetoimija, joka myös saa päättää myöntämistään eduistaan itsenäisesti. Lisätietoja verkostosta saa osoitteesta www.artcityvaasa.com ja/tai verkoston tiedottajalta Sirpa Tarkkiselta, puh. 040 760 7874.

About Toimitus

Check Also

Vaasassa kehitettiin maaginen seikkailupeli

Magis – Maaginen seikkailu -pelin on kehittänyt Vaasanseudun mielenterveysseura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen sekä …

Vastaa