Billig Strøm | Forbrukslån | Bredbåndsleverandør | Bredbåndsleverandører i Norge | Billigste Forsikringsselskap | Husalarm | Beste kredittkort | Advokat
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / 4 dokumenttia Vaasassa

4 dokumenttia Vaasassa

Mika Koskisen Ravintola Pekingissä (2004) paljastaa katsojille kiinalaisten työläisten arjen ja valtaisassa maassa tapahtuvan yhteiskuntamurroksen.

Dokumenttikevät saapuu Vaasaan

4 upeata dokumenttia Terra Novassa 26-27.3

Suomen elokuvakontakti ry:n dokumenttikevät tapahtuman paikallinen järjestäjä on Elokuvakeskus Botnia ja Elokuvan Ystävät ry. Elokuvat esitetään Luontokeskus Terra Novan auditoriassa.

Ohjelmisto sisältää neljä kotimaista elokuvapakettia, kussakin paketissa esitetään kaksi elokuvaa; pääkuva ja lyhyempi alkukuva. Mukana on sekä tuoreita kotimaisia dokumenttielokuvia että jo hiukan vanhempia, mutta aiheiltaan edelleen ajankohtaisia. Dokumenttikevään elokuvat vievät katsojat kotimaan lisäksi mm. Intiaan, Kiinaan ja entiseen Neuvostoliittoon.

Kiti Luostarisen hieno dokumentti Palnan tyttäret (2007) esittelee 6-vuotiaan Devin, joka on adoptoitu Suomeen Intiasta. Palnan tyttäret on dokumenttielokuva rakkauden synnystä ja yksin maailmaan jääneistä lapsista, jotka löytävät kodin. Se käsittelee inhimillisen elämän suuria teemoja.

Elokuvan ohjaaja Kiti Luostarinen kertoo elokuvan tekovaiheesta Terra Novassa samana päivänä klo 17.30. Tilaisuuteen toivotaan myös vaasalaisia adoptiovanhempia, jotka voivat kertoa omista kokemuksistaan.

Ke 26.3 klo 18.30 Palnan tyttäret

Mika Koskisen Ravintola Pekingissä (2004) paljastaa katsojille kiinalaisten työläisten arjen ja valtaisassa maassa tapahtuvan yhteiskuntamurroksen, joka koskettaa parhaillaan satoja miljoonia ihmisiä. Elokuvan keskiössä on laittomasti toimiva ravintola, jonka isäntäparin ja asiakkaiden elämää ohjaaja on päässyt seuraamaan läheltä. Jokainen heistä yrittää toteuttaa unelmaansa ja saada otteen paremmasta huomisesta.

To 27.3 klo 20.00 Ravintola Pekingissä

Jouni Hiltusen uusin ohjaus BAM (2008) on komeaa arkistomateriaalia sisältävä dokumentti, joka vie katsojat entiseen Neuvostoliittoon, Breshnevin aikaan, jolloin kommunismin aate sai nuoret opiskelijat liikkeelle ja kollektiivisin voimin rakentamaan yli 3000 kilometriä pitkän rautatien maan halki. Elokuvantekijät ovat tavoittaneet projektissa mukana olleita ihmisiä, jotka avaavat kuva-arkistonsa ja muistelevat yli 10 vuotta kestänyttä urakkaa.

Ke 26.3 klo 20.00 BAM

Sarjan neljäs dokumenttielokuva on Visa Koiso-Kanttilan 10 vuoden takainen elokuva somalipakolaisista Suomessa ja heidän yrityksistään integroitua vieraaseen yhteiskuntaan. Insha Allah – Jos Jumala suo (1999) on avoin kuvaus yhteiskunnastamme, jolla on vaikeuksia vastaanottaa uusia kulttuureja vanhan rinnalle. Tunteita kuohuttava elokuva ei päästä katsojiaan helpolla.

To 27.3 klo 18.30 Insha Allah – Jos Jumala suo

Dokumenttikevään ohjelmistossa nähdään myös lyhyitä dokumenttielokuvia alkukuvina. Mukana on muutama uusi elokuva mm. Marika Väisäsen koskettava esikoisohjaus Sylistä syliin (2008), jossa 9-vuotias Oona kertoo avioeron vaikutuksista elämäänsä. Rostislav Aallon 3-minuuttinen Metrotanssi -dokumentti (2007) puolestaan näyttää Pekingin katukuvan kahdet kasvot. Pimeys on tunnetun dokumentaristin Marja Pensalan palkittu työ vuodelta 1990 ja Heikki Aholan Juna saapuu Vantaankosken asemalle (1991) on muunnelma Lumièren veljesten klassikosta.

Lisätietoja:
Sisäänpääsy 4 euroa/esitys
Paikka: Luontokeskus Terra Nova, Pohjanmaan museo, Museokatu 3-4, Vaasa

http://www.elokuvakontakti.fi

http://www.elokuvakeskusbotnia.org

About Toimitus

Check Also

Ensimmäinen kaupunkiblogi

Perustin kesällä 2003 ilmeisesti Suomen ensimmäisen kaupunkiblogin nykyaikaisessa mielessä. Blogi on nimeltään Plokkaa. Perustin sen …

Vastaa