Strømleverandør | Forbrukslån | Parhaat Kaiuttimet | Paras Hiiri 2019 | Husforsikring | Hyttealarm | Hvilket Kredittkort er Best | Billigste Boliglån 2019

Vain viidellä Vaasan 50:stä valtuutetusta on oma kotisivu ja niistäkin neljä on puolueen tekemä..

Vaasan valtuutetut netissä

Googlehaun mukaan vain viidella Vaasan viidestäkymmenestä valtuutetusta on oma kotisivu tai blogi. Mistä se kertoo, vai kertooko se yhtään mistään?

Median mukaan noin 20 kansanedustajalta 200:sta puuttuvat omat nettisivut. Toisaalta suurin osa niistä 180:stä on pelkkiä tekstisivuja, joista eräät on päivitetty viimeeksi vuonna 2003 ja joilla kukaan ei käy.

Vaasaan siirrettynä tämä tarkoittaa sitä, että 50:stä valtuutetusta vain viidellä on omat ”kotisivut”. Näistä viidestä vain Osalalla on aidosti oma kotisivu. Muut ovat puolueen tekemiä ja ylläpitämiä. Osalankin kotisivu on sekava ja vaikeasta lähestyttävä. Toisaalta Osala päivittää sivujaan kiitettävällä tavalla. Lisäksi esimerkiksi Harri Moision vaalipuheita on luettavissa Vasemmistoliiton sivuilta.

Minkä vuoksi?

Juuri sivujen päivitys tekee niistä mielenkiintoisen. Esimerkiksi Heikki Kouhin kotisivu on siinä mallissa kuin se oli viime kunnallisvaalien alla. Sivulla on käynyt 29.9.2004 alkaen 245 vierasta. Ainoatakaan juttua ei Kouhi ole sivulleen kirjoittanut. Raimo Rauhala on päivittänyt sivuaan hieman tiiviimmin. Viimeisin mielipide on Variskarista.

Ensimmäinen mielikuva on valtuutettujen korkea keski-ikä, olematon nettiosaaminen ja vähäinen kiinnostus vuoropuheluun äänestäjien kanssa. Nämä ihmiset siis päättävät Vaasan kaupungin sähköisen toimintaohjelman mallista ja kuntalaisten mahdollisuuksista päästä osalliseksi tietoyhteiskunnan siunauksista?

Onko niin, että samaan aikaan kun suurin osa muusta kansasta on netissä, Vaasan valtuutetut kirjoittavat muistiinpanojaan kosmoskynällä ruudulliselle paperille tai opettelevat huuli pyöreäna sähköpostin käyttöä. Eikö jokaisella Vaasan valtuutetulla pitäisi olla oma kotisivu ja vaikutusvaltaisimmilla vielä oma blogi?

Ei pitäisi

Oma kotisivu jokaisella valtuutetulla suuntaisi energiaa täysin hukkaan. Kotisivujen rakentaminen, niiden päivittäminen, html:n opiskelu tai vaikka vain oman blogin ylläpitäminen ei ole mielekästä kuin parin kolmen äänekkäimmän valtuutetun kohdalla.

Kotisivulla tai blogissa täytyy olla säännöllisesti päivittyvää massaa, jotta kotisivuja indeksoivilla hakuroboteilla olisi jotain indeksoitavaa. Lisäksi ylläpitäjällä täytyisi olla taito jonkinasteiseen hakukoneoptimointiin, ja vaikka olisikin, ei ole varmaa että sivujen sisältö kiinnostaisi ketään. Vielä täytyy olla niin laaja väestöpohja, että siitä löytyy riittävästi kiinnostusta kunnallispolitiikkaa ja vielä tarkemmin – jokaisen valtuutetun tekemää kunnallispolitiikkaa kohtaan.

Kotisivun tai blogin puuttuminen ei vielä tee valtuutetusta kädetöntä tietotekniikan suhteen.

Foorumista apu

Jos valtuutetut ylipäätään haluavat olla ajatusten vaihdossa äänestäjiensä kanssa, on nopeatempoinen tai hieman viipyilevä foorumi oikea ratkaisu. Ainoa huomionarvoinen alusta Vaasassa toistaiseksi on tämä vaasalaisia.info kaupunkiblogi ja sen foorumi.

Eri asia on sitten haluavatko valtuutetut rekisteröityä foorumin käyttäjiksi. Toistaiseksi foorumiin on rekisteröitynyt vain kaksi valtuutettua; joka paikkaan ehtivä Tapio Osala ja keskustapuolueen valtuutettu Leena Hallasmaa. Vaasan kaupunki on julkisuudessa kertonut, että kaupungilla ei ole resursseja foorumin ylläpitämiseen. Se on muiden tehtävä.

Oikein toteutettuna kaupunkiblogi ja sen foorumi voivat kehittyä koko kaupungin keskustelu- ja vaikutuskanavaksi. Tällä hetkellä tämän blogin ja foorumin ongelma on heikko tunnettuus. Palvelu on yksityisen ihmisen- ja sponsorin tuella ylläpidetty harrastus. Minkäänlaisia mahdollisuuksia radio- tai lehtimainontaan ei ylläpitäjillä ole. Tieto palvelusta kulkee lähinnä puskalennättimen ja sähköpostin avulla.

Valtuutettujen kotisivuja:

Kumpula, Miapetra
http://www.miapetra.net/

Rapo, Seppo
http://www.sepporapo.net/

Kouhi, Heikki
http://www.kouhi.net/heikki/

Osala, Tapio
http://netti.nic.fi/~tapioo/

Rauhala, Raimo
http://www.raimorauhala.net/

Harri Moisio
http://www.qnet.fi/ebex/harri/
http://www.netikka.net/vaskunnallis/

Valtuutetut:
http://www.netikka.net/vaasalaisia/valthtml.htm
http://www1.vaasa.fi/vaasainfo/FAZA889.HTM

Osallistu aiheestä käytävään keskusteluun täällä:

http://www.vaasalaisia.info/keskustelut/viewtopic.php?p=199#199

About Toimitus

Check Also

Vaasassa kehitettiin maaginen seikkailupeli

Magis – Maaginen seikkailu -pelin on kehittänyt Vaasanseudun mielenterveysseura yhteistyössä Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen sekä …

Vastaa