Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Vinkkejä ja ideoita Vaasan visiitille

Vinkkejä ja ideoita Vaasan visiitille

Oletko suuntaamassa nokkasi kohti Vaasaa, mutta et oikein tiedä, mitä kaupungissa voisi tehdä? Tästä artikkelista löytyy muutamia vinkkejä sekä aktiviteetteihin, syömiseen että yöpymisvaihtoehtoihin

Millainen on Vaasa?

Vaasa on monestakin syystä tärkeä kaupunki Suomessa. Se on tunnettu opiskelijakaupunkina, mutta on myös kulttuurisesti tärkeä sen suuren suomenruotsalaisen väestön myötä. 1900-luvulla Vaasa oli jopa yksi Suomen suurimmista ja merkittävimmistä kaupungeista koko maassa. Vaasa ei suinkaan ole menettänyt viehättävyyttään vaan on edelleen lumoava ja kaunis matkakohde.

Vaasan väkiluku hipoo melkein 70 000 asukasta, joista 22,8 prosenttia on ruotsia puhuvia. Jos haluat päästä treenaamaan ruotsinkielen taitojasi, on Vaasa siihen sopiva matkakohde. Lisäksi Vaasasta puhutaan Suomen aurinkoisimpana kaupunkina, mutta siitä ei sadan prosentin varmuutta ole. Varmaa on kuitenkin se, että rannikkoalueet ovat yleisesti sisämaan alueita aurinkoisempia!

Missä yöpyä ja syödä?

Vaasasta löytyy useita laadukkaita hotelleja, kuten Hotel Vallonia, Scandic Waskia, Vaakuna Vaasa ja Royal Vaasa (kaksi viimeistä ovat osa Sokos-hotelliketjua). Scandic Waskian vierestä löytyy vesipuisto Tropiclandia, jos kylpylät kiinnostavat ja houkuttavat. Jos on esimerkiksi isommalla porukalla liikkeellä, voi asunnon tai mökin vuokraaminen olla fiksumpi ja miellyttävämpi valinta. Vaasasta löytyy sekä saaristomökkejä että vaunu- ja telttapaikkoja.

Majoituspaikkaan kannattaa varsinkin panostaa, jos suunnittelee rentoutuvansa ja lähinnä lepäilevänsä Vaasan visiittinsä ajan. Lepoviikonlopusta huolimatta kannattaa varmistaa, että on jotain viihdykettä. Valmiiksi mietitty hyvä elokuva tai hauskat pelit ovat aina hyvä valinta.

Mitä peleihin tulee, casino pelit ovat aina hauska vaihtoehto – ne tuovat Las Vegasin glamouria mukanaan olit sitten missä tahansa. Pystyt itse päättämään missä haluat pelata, ja milloin haluat pelata – lisäksi peli-illan kruunaa herkullinen ruoka. Vaasassa toimivat niin Foodora kuin Wolttikin, joista löytyy erilaisia ruokia monennäköiseen nälkään. Jos syöminen ulkona (siis toisinsanoen hotellihuoneesta poistuminen) on vaihtoehto, on Ravintola 1H+K vahva suositus. Se tarjoaa laadukkaista ja kotimaisista raaka-aineista valmistettua skandinaavista ruokaa, joka tarjoillaan tarkkaan valittujen eurooppalaisten pientuottajien viinien kera!

Vaasan luontoon

Vaasan luonto on ainutlaatuinen ja sen todistaa sen Merenkurkun saariston paikka Unescon maailmanperintökohteiden listalla. Vaasan Merenkurkun saaristo on Suomen ainoa luonnonperintökohde. Merenkurkulla pääsee kokemaan ja näkemään viimeisimmän jääkauden aiheuttaman maankohoamisen vaikutukset. Merenkurkun saaristossa pystyy liikkumaan niin autolla, veneellä, pyörällä, patikoimalla kuin melomallakin. Lisäksi kesäisin alueella liikkuu maailmanperintöristeilyä vetävä laiva. Suositeltavia kohteita alueella ovat muun muassa Suomen pisin silta Raippaluodossa, Klobbskatin Lappimaiset maisemat, puolustusvoimien vanha linnakealue Sommarö ja Svedjehamnin kalasatama. Kesäisin Vaasassa järjestetään paljon erilaisia risteilyjä ja purjehdusreissuja, joilta käsin pääsee näkemään läheltä saariston kaunista luontoa. Lisäksi vaellusreittejä on useita, mistä valita – esimerkiksi Mustasaaresta löytyy useita.

Suomen pisin silta Vaasan Raippaluodossa

Tekemistä kaupungin keskustassa

Vaasan keskustasta löytyy useita eri ostosmahdollisuuksia. Kaupungin ostoskeskuksista Espenistä ja Rewellistä löytyvät kaikki tutut liikkeet, sekä lisäksi keskustan alueella on useita muita pienempiä putiikkeja, kuten Ekosoppi, Liisa Koski, RESTYLE by Mia ja Verket. Kirpputoreista pitäville löytyy myös paikkoja; Rompetori, COMBO-kirppis, Combolina Kirppis & outlet ja Minimossen ovat vain muutamia esimerkkejä.

Panimoista kiinnostuneille Vaasan kupeesta 45 kilometrin päästä löytyy Kyrö Distillery. Maailman parhaaksi valitun ginin panimolla pääset kuulemaan ja näkemään mitä mielenkiintoisimpia juttuja. Lähempää Vaasan keskustasta löytyy myös panimo Bock’s Corner Brewery, jossa tuotetaan erilaisia maittavia oluita – muutamia siidereitäkin valikoimasta löytyy. Vaasasta löytyy myös muutama museo niistä pitäville – Kuntsin modernin taiteen museo, Tikanojan taidekoti sekä Pohjanmaan museo.

About Toimitus

Check Also

Minun kaupunkini, minun kehittämänä

Vaasan kaupunki kehittää asukaslähtöisempiä palveluita ja toimintatapoja osana Avoin kunta –hanketta. Ensimmäisenä tartutaan osallistumisen palveluihin …

Vastaa