Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Vaasa – Suomen opiskelijakaupunki

Vaasa – Suomen opiskelijakaupunki

Vaasaa voisi kutsua oikeaksi opiskelijakaupungiksi – peräti jopa viides vaasalainen on korkeakouluopiskelija. Opiskelijoita kaupungissa on melko hurja määrä: jopa 13 000 korkeakoulu- ja 4000 ammattikouluopiskelijaa. Vaasassa opiskelevat niin paikalliset kuin suuri määrä ulkopaikkakuntalaisiakin.

Vaasa tarjoaa todella monipuoliset vaihtoehdot opiskelemaan pyrkiville. Olit sitten halukas opiskelemaan ammatillisen koulutuksen tai korkeakoulututkinnon, paikkoja löytyy. Opiskelijalla on mahdollisuus valita haluamansa ala runsaan valikoiman joukosta. Aloja ja mahdollisuuksia on niin runsaasti, että niitä voisi esitellä päivän tarjous -tyyliin.

Kuusi korkeakouluyksikköä

Kun opiskelija päättää haluavansa opiskella korkeakoulututkinnon, pääsee hän valitsemaan kuuden eri korkeakouluyksikön joukosta. Aloja on valittavana kymmeniä niin suomeksi kuin englanniksikin. Ja kieliä Vaasan opiskelupiireissä puhutaankin: kieliä on opiskelijoiden keskuudessa lähes sata. Asukkaitakin on Suomen lisäksi noin 120 eri maasta.

Vaasassa toimii jopa kuusi korkeakoulua:

  • Vaasan yliopisto
  • Svenska handelshögskolan Hanken
  • Åbo Akademi
  • Helsingin yliopiston oikeustieteellinen tiedekunta Vaasassa
  • Vaasan ammattikorkeakoulu
  • Yrkeshögskolan Novia

Kuten huomaat, korkeakouluvaihtoehtoja riittää. Näissä opiskeluyksiköissä voit opiskella laajasti eri alojen joukosta. Mm. kauppa- ja hallintotieteitä, tekniikkaa, viestintätieteitä, kauppatieteen kandidaatti- ja maisteritutkinto, kasvatus- ja oikeustiede, voi opiskella Vaasan eri oppilaitoksissa.

Muunmuassa seuraavia ammatteja on mahdollista opiskella Vaasassa: opettaja, tradenomi, sairaanhoitaja, insinööri, sosionomi, kätilö, röntgenhoitaja, bioanalyytikko… Lista jatkuu ja opinnot voidaan aina suorittaa vähintään suomeksi ja ruotsiksi.

Vaasan yliopisto lyhyessä esittelyssä

Vaasan yliopisto on tiedeyliopisto, jolla on tarjolla runsaasti mahdollisuuksia. Kyseessä on hyvin vahva yksikkö, joka taitaa kansainvälisen opiskelun niin tekniikan, kauppatieteiden ja hallinto- ja viestintätieteiden alalla.

Vaasan yliopistossa valittavana on laajasti erilaisia opiskeluohjelmia. Kandidaattiohjelmia on tarjolla opistossa reilusti ja kandidaatin tutkinnon jälkeen opiskelijalla on mahdollisuus jatkaa opintoja ylemmällä tasolla eli maisterin tai diplomi-insinöörin tutkintoa opiskelemalla. Kandidaatin tutkinto kestää yleisimmin kolme vuotta.

Vaasan yliopiston maisteriohjelmat ovat kandidaattiohjelmia ylempiä. Maisteriohjelmien tutkinnot kestävät yleisimmin kaksi vuotta. Voit opiskella esimerkiksi hallinto- ja kauppatieteitä tai esimerkiksi markkinoinnin johtamista. Tekniikkapuolelta opintoja löytyy esimerkiksi energia- ja informaatiotekniikasta ja viestintätieteissä monialainen maisteriohjelma tai tekninen viestintä. Tässä vain muutamia mainitaksemme.

Myös tohtoriohjelmat ovat mahdollisia Vaasan yliopistossa. Voit saada vaativiin asiantuntijatehtäviin sopivan koulutuksen. Saat vankan koulutuksen, jonka myötä saat syvällisempää ja tieteellistä tietoa käytettäväksesi tulevalla urallasi. Voit esimerkiksi opiskella filosofian tohtoriksi, tekniikan tohtoriksi tai hallintotieteiden tohtoriksi.

Opiskelu merellisessä ympäristössä

Kuten huomasit, aiemmassa kappaleessa ilmeni Vaasan todella monipuoliset ja vankalla pohjalla olevat koulutukset. Opiskelujen lomassa on hyvä löytää tasapaino rentoutuneen mielen ja virikkeellisen mielen kanssa, jotta opiskelu sujuisi mahdollisimman tehokkaasti ja stressivapaasti. Tähän auttaa osaltaan jo pelkästään Vaasan kampuksen merellinen sijainti. Luonnolla onkin tutkittu monia positiivisia vaikutuksia ihmisen mieleen.

Ympäristö toden totta vaikuttaa henkilön opiskeluun positiivisesti. Vaasassa pääset kauniiseen saaristomiljööseen, jossa pääset lepuuttamaan mieltäsi luonnon rauhassa. Vaasan meren rannalla sijaitseva kampus on varmasti kaunis ja voit olla ylpeä saadessasi viettää opiskeluvuotesi näin kauniilla sijainnilla!

On tutkittu, että luonnolla on suotuisat vaikutukset ihmisen hyvinvointiin. Kun luonto on lähellä, on luonnollisesti siitä saatavat vaikutukset helpompi saavuttaa päivittäin opiskelun ohessa. Luonto on osa elämää ja Vaasassa sinun ei tarvitse irtaantua siitä opiskelemaan lähtiessäsi.

Luonnolla on todettu olevan muunmuassa stressiä alentava vaikutus. Siinä mielessä Vaasan merellinen sijainti on todella otollisessa asemassa. Kun lähdet opiskelemaan paikkaan, jossa luonto on lähellä, pääset hyötymään näistä luonnon vaikutuksista. Itseasiassa luonnon vaikutusta stressiin on tutkittu useissa eri tutkimuksissa, aikuisten verenpainetta ja kortisolipitoisuutta mittaamalla. Tutkimuksissa huomattiin kehon elpyvän stressistä jo 15 minuuttia luonnossa oleskelun jälkeen. Mikäpä siis parempi paikka opiskella kuin meren läheisyydessä.

Kuinka pääsen opiskelemaan Vaasaan

Jos olet päättänyt lähteä opiskelemaan Vaasaan, olet lämpimästi tervetullut laajaan opiskelijakirjoon. Yllämainitut Vaasan korkeakouluoppilaitokset ilmoittavat hakuajoistaan omilla verkkosivuillaan. Kun haet oppilaitoksiin ilmoitettujen aikojen puitteissa, voit aloittaa opiskelun. Koulutusohjelmissa on omat valintaperusteet, jotka ovat nähtävillä oppilaitosten sivuilla.

Opiskelija hakee opintoihin Opintopolku-palvelun kautta. Palvelusta löydät yhteishaut eri korkeakouluihin. Yhteishaku järjestetään kolme kertaa vuodessa: kaksi kertaa keväällä ja kerran syksyllä. Opintopolusta löydät kattavat ohjeet eri oppilaitoksiin hakemiseen. Löydät tietoa myös hakukelpoisuudesta ja ohjeet yhteishaun hakulomakkeen täyttämiseen.

Opintopolku on opiskelijan oma alusta, josta voit lukea tietoa eri koulutuksista. Voit käyttää Opintopolun hakua koulutusten etsimiseksi. Voit lukea koulutusten kuvauksia tai siirtyä oppilaitosten sivustoille lukemaan lisätietoa koulutuksista.

Koulutusvalintojen tulokset tulevat nähtäville Oma Opintopolku -palveluun. Jos olet hakenut yhteishaun kautta, saat tiedon valinnastasi palveluun. Näet tiedon siitä, onko sinut valittu oppilaitokseen ja voit vastaanottaa paikan.

Opiskelija-asunto Vaasassa

Kun olet päättänyt joko vaasalaisena, ulkopaikkakuntalaisena tai ulkomailta tulla opiskelemaan Vaasaan, on opiskelulle loistavat mahdollisuudet ja miljööt. Vaasan opiskelija-asuntosäätiö tarjoaa opiskelija-asuntoja.

Tarjolla on niin yksiöitä, kaksioita kuin soluasuntojakin. Asuntoja on heti kampuksella sekä Vaasan keskustassa. VOAS auttaa sinua löytämään sopivan opiskelija-asunnon sellaisen tarpeen iskiessä. Asuntojen hinnat ovat edullisia ja ne ovat nähtävillä VOAS:n verkkosivuilla.

Osa asunnoista sopii yhdelle opiskelijalle, kun taas toiset ovat täydellisiä kahdelle kaverukselle. Saatavilla on myös isompia perhehuoneita, joiden vuokra on myöskin edullinen. Opiskelija-asunnot ovat viihtyisiä, tilavia ja moderneja ja ne sijaitsevat hyvällä sijainnilla niin, että oppilaitokseen siirtyminen käy helposti. Vaasassa siis huolehditaan niin laadukkaasta opiskelusta kuin opiskelun aikaisesta asumisestakin, joka tekee kokonaisuudesta toimivan kelle tahansa opiskelijalle.

About Toimitus

Check Also

Minun kaupunkini, minun kehittämänä

Vaasan kaupunki kehittää asukaslähtöisempiä palveluita ja toimintatapoja osana Avoin kunta –hanketta. Ensimmäisenä tartutaan osallistumisen palveluihin …

Vastaa