Tulossa Vaasaan?

Matkailu ja varsinkin ulkomaanmatkailu on vähentynyt viimeisen vuoden aikana. Kotimaan matkailu on siis yksi hyvä vaihtoehto, kun halutaan käydä jossain kotipihaa ja -kylää kauempana. Monelle Vaasa on mieluinen kotimaan matkakohde, sillä siellä riittää sekä kaupunki- että luontokohteita.

Kun tulet Vaasaan, löydät kaikki mahdolliset paikat kohtuullisen matkan päästä toisistaan. Näin Vaasa sopii matkailijalle, joka ei halua viettää suurta osaa matkastaan auton ratissa. Ja jos kotipaikastasi on Vaasaan matkaa, avaa vaikkapa www.parhaat-nettikasinot.com ja viihdytä itseäsi matkan aikana.

Vaasa ja luontokohteet

Jos mielit lomalle, jossa saat olla luonnonrauhassa, löytyy Vaasasta komeat maisemat mm. Merenkurkun saaristosta. Merenkurkun maailmanperintöalue on yksi suosituimmista alueista, joihin matkailijat tulevat ihailemaan ainutlaatuisia luontokohteita. Paikalla ilmenee viimeisen jääkauden aiheuttama maankohoaminen eikä tämänkaltaisia kohteita taatusti pääse joka paikassa todistamaan – se on nimittäin alue, jolla maankohoamisilmiö näkyy parhaiten koko maailmassa.

Merenkurkussa maisemia pääsee katsomaan niin matalalta kuin korkealtakin. Lähde vaikka melontaretkelle tai kiipeä näkötorniin.

Ulkosaaristossa pääsee ihmettelemään vanhaa kalastajien kylää, jossa katseltavana on niin kiinnostavia majakoita kuin luotsiasemiakin.

Ja jos haluat kokea alueen risteilynä, niitäkin järjestetään sekä Mikkelinsaarille että Valassaarille. Risteilyt ovat opastettuja, joten saat risteilyn yhteydessä laajan tietoiskun alueesta ja sen saarista.

Vaasaan perheen kanssa

Jos perheesi kaipaa yhteistä tekemistä, tarjoaa Vaasa hyvät puitteet lapsiperheille. Lähde vaikkapa koko perheen iloiselle kylpylälomalle Tropiclandiaan. Perheen lapset varmasti innostuvat tästä värikkäästä ja toiminnantäyteisestä kylpylän ja vesipuiston yhdistelmästä.

Tropiclandiassa pääset ehdottomasti pakoon arjen harmautta ja tylsä arki ja velvollisuudet unohtuvat samantien. Alueelta löytyy niin vesiliukumäkiä, porealtaita kuin erilaisia saunojakin. Tekemistä löytyy siis sekä aikuisille että lapsille. Tropiclandiassa on mukava käydä sekä kesällä että pimeänä syksynäkin. Otathan kuitenkin huomioon, että vallitsevan pandemian aikana Tropiclandia saattaa olla suljettu tai kävijöitä voi olla rajoitettu. Tarkistathan aukioloajat vesipuiston sivuilta.

Lisää tekemistä perheille tarjoaa Zip Adventure Park. Kyseessä on hauska seikkailupuisto, jossa koko perhe pääsee suorittamaan erilaisia ratoja ja haasteita. Toki paikalle voi saapua vaikkapa työporukan tai koululuokan kanssa.

Zip Adventure Park kattaa laajan valikoiman erilaisia aktiviteetteja, joten jännittäviä hetkiä on varmasti luvassa aivan koko päiväksi! Kokeile 5-ottelua, johon kuuluu viisi lajia: Airsoft, jousiammunta, ritsa, puhallusputki ja kirveenheitto. Lajeja on aivan mahtava lähteä kokeilemaan porukalla. Tai miltä kuulostaisi Archery Wars, jossa toisia vastaan soditaan pehmustetuilla nuolilla? Lataa jousipyssysi, tähtää ja voita! Alueelta löytyy paljon muutakin kehittävää tekemistä, kuten Bungee Trampoliini ja minigolf.

Muuta tekemistä Vaasassa

Vaasan kauppahalli on yksi suomalaisten suosimista pysähdyspaikoista Vaasassa. Kyseessä on yksi Suomen vanhimmista kauppahalleista ja sen goottityyli vakuuttaakin vierailijat vuosi toisensa jälkeen. Vuosia onkin jo kertynyt, sillä rakennus on seissyt paikallaan jo yli 100 vuoden ajan.

Kauppahallissa riittää ihmeteltävää, sillä siellä voit käydä katselemassa ja ostamassa erilaisia ruoka-aineita tai erikoisherkkuja, joita et saa mistään muualta. Etsi itsellesi uusia vaatekappaleita tai sisustusesineitä tai käy ihan vain syömässä ja nauttimassa kuppi kuumaa. Kauppahallista löydät kaikkea laidasta laitaan ja suosittelemme käymään siellä Vaasan visiittisi yhteydessä.

Strömsö on olemassaoleva rakennus

Kuulostaako Strömsö tutulta? Aivan oikein, Strömsö on TV-ohjelma, joka kuvataan tässä samaisessa rakennuksessa. Se on siis laajalti suomalaisten (ja ruotsalaistenkin) tuntema rakennus, jonka luona saa käydä vierailemassa vapaasti. Itse rakennuksessa voi käydä vierailemassa varaamalla opastetun kierroksen. Rakennuksessa käykin vierailijoita vuoden jokaisena päivänä – onhan kyseessä vanha, upea ja kaunis rakennus.

Strömsö on vuonna 1852 rakennettu, komea huvila. Se kuuluukin Pohjanmaan hienoimpiin huviloihin. Huvilan ympäristöön kuuluu erilaisia rakennuksia sekä uimaranta. Rannalla käy uimassa sekä kaupunkilaisia että turisteja.

Strömsö sijaitsee Vaasan Västervikissä, vain noin 10 kilometriä Vaasan keskustasta, joten matkan taittaa autolla nopeasti.

Miksi Vaasa?

Vaasa on mielenkiintoinen kaupunki jo sen historiansakin puolesta. Ruotsin kuningas Kaarle IX perusti kaupungin aikoinaan, vuonna 1606. Historia on muutenkin täynnä aatelisia ja mikäli historia yhtään kiinnostaa, pääsee Vaasassa oppimaan sen historiasta esimerkiksi Pohjanmaan museossa.

Vaasa on todellinen opiskelijakaupunki. Se tunnetaan laajoista opiskelumahdollisuuksistaan ja siksi moni tuleekin Vaasaan juuri opiskelemaan. Myös korkeakouluopiskelijoita löytyy kaupungista todella runsaasti: peräti joka viides opiskelee korkeakoulussa.

Pidätkö oluesta? Siinä tapauksessa kannattaa käydä tutustumassa paikallisiin painmoihin. Gerbyssa sijaitseva Bock’s Corner Brewery on pieni ja itsenäinen panimo, jolla pääsee maistelemaan paikallisia oluita. Tai jos haluat maistella jotain vahvempaa, käy katsastamassa Isokyrössä sijaitseva Kyrö Distillery. Siellä pääset viskien ja ginien makumaailmaan.

Toki Vaasaan voi tulla ihailemaan sen siltoja. Siellä nimittäin sijaitsee Suomen pisin silta – Raippaluodon silta. Pituutta kyseisellä sillalla on 1045 metriä. Sillalle on Vaasan keskustasta vain noin 15 minuutin matka – tosin Vaasan keskustasta ei ole Vaasan muihinkaan nähtävyyksiin tai aktiviteetteihin pitkä matka. Suomesta löytyy vain yksi yli kilometrin mittainen silta. Raippaluodon silta on siis luokkansa ainut. Jos mietit, millä kulkuneuvolla sillan voi ylittää, löytyy siltä kaistat niin moottoriajoneuvoille kuin jalankulkijoillekin.

Raippaluodon sillalla on myös ravintola: Berny’s. Asiakkaille on tarjolla tietysti hyvää ruokaa ja juomaa, mutta tarjolla on muutakin. Berny’sillä on nimittäin myös sauna ja palju sekä kokoustilat ja terassi. Lähde siis viihtymään, yksin, kaksin, kaveriporukassa tai vaikkapa työporukan kesken. Pääset viettämään viihdyttäviä hetkiä kauniiseen saaristomaisemaan.

About Toimitus

Check Also

Minun kaupunkini, minun kehittämänä

Vaasan kaupunki kehittää asukaslähtöisempiä palveluita ja toimintatapoja osana Avoin kunta –hanketta. Ensimmäisenä tartutaan osallistumisen palveluihin …

Vastaa