Vaasan yliopisto ja Ammattikorkeakoulu kaupallisen alan koulutusyhteistyöhön
Vaasan yliopisto (VY) ja Vaasan ammattikorkeakoulu (VAMK) ovat sopineet yhteisen kaupallisen alan opetuksen käynnistämisestä ensi syksystä alkaen. Yhteistyö edistää opiskelun joustavuutta ja parantaa opintomahdollisuuksia, kun tarjolla on yhdessä tuotettavia ja ristiin tarjottavia opintoja.
– Kaupallisen alan yhteistyö on vahva jatko jo aiemmin sovitulle yhteiselle tekniikan opetukselle: se on voimannäyttö vaasalaisesta mallista, jolla olemme kansallisella tasolla edelläkävijöiden joukossa korkeakoulutuksen uudistamisessa elinkeinoelämän muuttuviin tarpeisiin, toteaa VAMKin rehtori Tauno Kekäle.
– VAMKin kanssa tehtävä yhteistyö on Vaasan yliopistolle tärkeää ja kiinnostavaa. Samalla kun yliopistona pyrimme tekemään kansainvälistä huippututkimusta tietyillä aloilla, pystymme tämänkaltaisen yhteistyön avulla huolehtimaan alueen elinkeinoelämän ja liiketoiminnan tarpeista. Tieteellinen tietäminen saa uudenlaisia yhteistoimintaympäristöjä, sanoo VY:n rehtori Suvi Ronkainen.
Ensimmäiset yhteiset opintojaksot ja opintopolut tulevat tarjolle jo lukuvuonna 2016–2017. Yhteistyö koskee yliopiston kauppatieteiden kandidaatin ja ammattikorkeakoulun tradenomikoulutuksen opiskelijoita. Molempiin koulutuksiin haetaan edelleen omilla pääsykokeillaan, ja tutkinnot säilyvät ennallaan. Toimenpiteillä halutaan hyödyntää digitalisaation tuomia mahdollisuuksia, käyttää opetusresursseja tehokkaasti ja sujuvoittaa entisestään tradenomien siirtymistä halutessaan yliopistoon maisterivaiheen koulutukseen.
Tradenomitutkinnon sisältö toteutetaan niin, että se antaa riittävät valmiudet siirtyä joustavasti kauppatieteiden maisteriohjelmiin. Ensimmäiseksi valmistellaan laskentatoimen ja International Business -ohjelmiin johtavat opintopolut. Lisäksi selvitetään insinöörien sisäänottoa, erityisesti Strategic Business Development -maisteriohjelmaan.
Korkeakoulukumppanukset aikovat lisätä myös yrittäjyyskoulutuksen tarjontaa. Jo nykyisin opiskelijoille on tarjolla mm. yhteinen Start Up ABC -projektityökurssi.
Kuva: Johan Hagström