Uumajan Suomalainen Kerho, Uumajan Suomenruotsalaiset, Suomenruotsalaiset opiskelijat Uumajan Yliopistossa, Uumajan Suomalaiset opiskelijat ja Suomenkielinen Seurakuntapiiri. Ovat laatineet yhdessä vetoomuksen Merenkurkun liikenteen parantamiseksi. Vetoomus on julkaistu Uumajan Suomalaisen Kerhon nettisivulla:
Ruotsin on tehtävä jotakin Merenkurkun liikenteelle! Elinkeinoelämän, Uumajan Yliopiston, Länsipohjan maakunnan ja Ruotsin ja Suomen valtioiden on otettava yhteinen vastuu Merenkurkun liikenteesta, ja toimittava EU:ssa niin että liikenne alkaa toimia Uumajan ja Vaasan välillä.
Näin vaativat Uumajan ruosuyhdistykset yhteisessä kirjoituksessa VK:lle, VF:lle ja Vasabladetille. Yhdistykset ovat lähettäneet kysymyksen Uumajan kunnalle, Länsipohjan lääninhallitukselle, Merenkurkun neuvostolle sekä Ruotsin ja Suomen liikenneministereille, jossa kysytään, mitä aiotaan tehdä liikenneyhteyksien parantamiseksi. Tänään on helpompaa ja halvempaa lentää Tukholmasta ja Uppsalasta Vaasaan, kun päästä Uumajasta Vaasaan, sanotaan kirjelmässä.
Etelässä kulkee myös useampia lauttoja Suomeen päivittäin. Uumajan ja Vaasan liikenne on osa Sinistä tietä. Mitä hyötyä siitä on että esimerkiksi Norja rakentaa tunnelin, kun Homsundissa tulee pysähdys? Suomi tukee liikennettä viidellä miljoonalla, mutta mitä tekee Ruotsi?
Hyvät liikenneyhteydet hyödyttävät kaikkia sektoreita, turismia, elinkeinoelämää ja meitä jotka asumme Länsipohjassa. Ruotsin on tehtävä jotakin Merenkurkun liikenteelle! Vaatimuksen ovat allekirjoittaneet Uumajan Suomalainen Kerho, Uumajan Suomenruotsalaiset, Suomenruotsalaiset opiskelijat Uumajan Yliopistossa, Uumajan Suomalaiset opiskelijat ja Suomenkielinen Seurakuntapiiri.
Nettisivulta voi lukea ruotsalaisille päättäjille lähetetyn kirjelman.
Uumajan suomalaiset
Uumajan Suomalaisen Kerhon kotipaikka on Uumaja Ruotsissa. Vajaa kuusi
prosenttia Uumajan väestöstä on joko itse tullut Suomesta tai heidän
vanhemmistaan on ainakin yksi alkujaan Suomesta.
Kerhon
logo kuvaa siltaa Merenkurkun yli. Tämä silta on Uumajan Suomalainen
Kerho ollut monelle Suomesta tulleelle perustamisestaan, vuodesta 1956,